Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu, 10 ani de ÎNCHISOARE şi SECHESTRU pe sediul Antenei 3. Vezi toate sentinţele din dosarul Telepatia

Dan Voiculescu, 10 ani de ÎNCHISOARE şi SECHESTRU pe sediul Antenei 3. Vezi toate sentinţele din dosarul Telepatia

10 ani de închisoare pentru Dan Voiculescu în dosarul Telepatia şi confiscarea unor bunuri mobile şi imobile - printre care sechestru pe sediul Antenei 3. Fondatorul PC a primit astfel pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal.

Dan Voiculescu, 10 ani de ÎNCHISOARE şi SECHESTRU pe sediul Antenei 3. Vezi toate sentinţele din dosarul Telepatia
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Aug 2014   •   15:47

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Dan Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Vezi mai jos toate sentinţele dosarului privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

UPDATE 17.00 - Daniel Constantin: Condamnarea lui Voiculescu - o dramă! Uman, sunt alături de el

Update 16.34 - Victor Ponta: Mulţi ani de acum înainte "ANTENA 3 VA FI AICI"!

Update 16.27 - Badea, după condamnarea lui Dan Voiculescu: Nu se termină nimic aici. De abia începe!

Update 16.01 - Dan Voiculescu a ajuns la sediul IPJ Ilfov, potrivit unor surse, şi aşteaptă să primească mandatul de arestare. Mandatul va fi pus imediat în aplicare.

Update 15.53 - Mihai Gâdea, despre sechestrul pe sediul Antena 3: Noi suntem aici şi vom găsi soluţii

Update 15.47 - Oana Stancu, despre sentinţele din dosarul privatizării ICA: Cine îndreaptă o asemenea tragedie petrecută azi în România, care se zice că e stat european, când un asemenea prejudiciu nu există?

"Există probă că prejudiul nu există", a spus jurnalista Oana Stancu, vineri, după verdictul instanţei.

Update 15.24 - Reacţia Cameliei Voiculescu, după condamnarea lui Dan Voiculescu: "Vă încredinţez că tatăl meu nu a comis nicio faptă reprobabilă. A luptat, cu demnitate, curaj şi onoare împotriva unui regim care aminteşte din ce în ce mai tare de vremuri considerate trecute. Sunt foarte mândră de el!” a declarat Camelia Voiculescu, acţionar şi preşedinte Intact Media Group (IMG).

Update 15.06 - Poziţia Antenei 3, după condamnarea lui Dan Voiculescu.

Update 15.04 - Sechestru pe sediul Antena 3. Adrian Ursu: Sechestrul nu va duce la încetarea emisiei sau încetarea gurii Antenei 3
 


Update 14.56 - Sorin Pantiş a avut o pedeapsă majorată faţă de prima instanţă. Fostul ministrul al Comunicaţiilor apreciează că este un verdict total nedrept.
 
"Vă rog să mă credeţi că sunt pur şi simpu blocat. Nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în societarea românească. Eu în acest caz nici n-am existat, este ceva de neînchipuit", a spus Sorin Pantiş, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 

Update 14.50 - Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a declarat, vineri, imediat după aflarea sentinţei, că este un verdict nedrept, dar el se bucură că Instititul de Cercetări Alimentare a fost privatizat.
 
"Este o sentinţă nedreaptă, sunt împăcat cu mine însumi, nu am ce să-mi reproşez. Vă spun cu toată dreptatea, sunt nevinovat. Privatizarea ICA s-a făcut legal", a spus Mencinicopschi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
 
Update 14.27 - Dan Voiculescu a fost condamnat, vineri, la 10 ani de închisoare în dosarul Telepatia şi timp de cinci ani, interzicerea drepturilor civile.
 
Fondatorul PC a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal. Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.
 
Alte măsuri luate în cazul lui Dan Voiculescu:

- Confiscarea terenului de 29.000 mp situat în strada Garlei.
 
- Se confiscă imobilul din Strada Gârlei, imobil 4457.
 
- Se confiscă clădirea din Bucureşti-Ploieşti nr. 25-27.

- Confiscă bunurile lui Dan Voiculescu, mobile şi imobile.
 
Corneliu Popa a primit 8 ani de închisoare şi timp de 5 ani interzicerea drepturilor civile.

Sandu Cătălin - 6 ani de închisoare şi interzicerea drepturilor civile timp de 5 ani.

Gheorghe Mencinicopschi - 8 ani de închisoare.

Sorin Pantiş - 7 ani de carceră.
 
Vlad Săvulescu - 6 ani de închisoare.
 
Sin Gheorghe - 4 ani de închisoare cu suspendare.
 
Constantin Baciu, 4 ani de închisoare cu suspendare.
 
Alexandru Petre, 3 ani de închisoare cu suspendare.

Grigore Marinescu - 3 ani cu suspendare.

Pop Flavius - 5 ani de închisoare.

Ene Vica -  3 ani cu suspendare.

Update 12.53 - Sentinţa va fi dată la ora 14, în şedinţă publică, după o amânare de două ore. Iniţial, se anunţase că la ora 12 se va pronunţa instanţa.

Nu este posibilă o transmisiune video din sala de judecată şi nici una audio, dar verdictul va fi difuzat imediat cum va fi pronunţat.

Niciun inculpat nu este în sală.

Update 12.48 - Magistraţii care dau sentinţa în acest caz deliberează la această oră. Ei au încheiat procesul la care au participat până acum şi s-au retras într-o sală pentru deliberări.

Update 12.30 - În scurt timp, urmează decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti în dosarul Telepatia. Sentinţa era programată pentru ora 12.

Judecătoarea Camelia Bogdan este în sala de judecată, dar într-o altă speţă.

Update 12.20 - Avocatul Gheorghe Mateuţ consideră că sunt două soluţii justificate pe care judecătorii Curţii de Apel Bucureşti le-ar putea da în cazul lui Dan Voiculescu, ţinând cont de modul în care a fost instrumentat întregul dosar ICA. Cele două soluţii sunt trimiterea cazului spre rejudecare şi achitarea.
 
"Sunt două soluţii pe care le consider mai rezonabile şi pe care le apreciez ca justificate în această cauză: una cu caracter prioritar şi trebuie dispusă cu prioritate, şi anume - o desfiinţare cu trimitere spre rejudecare. A doua, şi doar în subsidiar, unica soluţie care poate fi justificată şi bazată pe probe nu poate fi decât o soluţie de achitare", a spus, vineri, Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
 
 
Update 11.35 - Dan Voiculescu ajunge la biroul său de la sediul Grivco.

Update 10.35 - Dan Voiculescu a spus, vineri, după vizita la IPJ, că e greu să lupţi cu preşedintele Traian Băsescu, dar că şi-a asumat această luptă cu demnitate, onoare şi curaj.
 
"Eu mi-am asumat o luptă, cu onoare, demnitate, curaj. Nu e uşor să te lupţi cu preşedintele statului tău, care are pârghii nenumărate şi o forţă care nu se poate compara cu forţa unui cetăţean, dar mi-am asumat", a spus Dan Voiculescu.
 
Preşedintele fondator al Partidului Conservator a mai spus, vineri, că i-ar fi fost foarte simplu să cedeze în faţa lui Traian Băsescu şi să nu mai ducă această luptă cu preşedintele ţării, însă nu a renunţat. "Mi-era atât de simplu să răspund pozitiv".

Totodată, Dan Voiculescu a precizat că îi pare rău pentru că 12 oameni suferă nevinovaţi, făcând referire la cei implicaţi în Dosarul Telepatia.
 
"Ce îmi pare cu adevărat rău e faptul că 12 oameni nevinovaţi suferă şi sunt nişte oameni extraordinari - profesori universitari care toată viaţa lor au muncit cinstit. Au ajuns în situaţia asta din cauza mea, pentru că eu am fost vânat şi nu au avut cu ce să mă prindă pe mine", a spus Voiculescu.
 
Dan Voiculescu a explicat că nu este resemnat şi a vobit despre posibilitatea unei condamnări, motivând că este bine să pui răul înainte.
 
În ceea ce priveşte aflarea verdictului, preşedintele fondator al PC a declarat că va aştepta verdictul Curţii de Apel Bucureşti acasă, alături de familie.
 
"Pentru ziua de azi, aştept la ora 12.00 verdictul (...) Acum mă duc puţin la birou, apoi acasă", a spus Dan Voiculescu, după ce a fost la Poliţia Ilfov conform regulilor impuse de măsura supravegherii judiciare. 
 
Curtea de Apel Bucureşti va da vineri decizia finală în dosarul ICA. Dan Voiculescu şi alte 12 persoane au fost trimise în judecată în acest dosar la începutul lunii decembrie 2008. 
 
____________________________________________

Ştirea iniţială 10.20

Judecătorii vor da sentinţa în dosarul Telepatia în câteva ore. După un apel fulger, judecat în doar o lună, avocaţii celor implicaţi în dosar spun că nu există nicio explicaţie logică pentru graba judecătorilor de a da un verdict în acest caz complicat.
 
Este aproape imposibil ca în decurs de o lună, de când actualul complet a preluat cazul, magistraţii să fi avut timp suficient pentru a studia toate probele din dosar, consideră avocatul Gheorghiţă Mateuţ. În opinia acestia, magistraţii se grăbesc şi cu pronunţarea sentinţei, după pledoariile finale şi depunerea concluziilor scrise. 
 
"Îngrijorarea mea e că instanţa nu va avea timpul să studieze concluziile. Nu există niciun argument pentru a se trece cu aşa uşurinţă, fără analiză de probe esenţiale. S-au respins probe în cascadă", a spus Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu.

Probe zdrobitoare au fost prezentate în ultimele săptămâni, însă magistraţii au respins rând pe rând toate cererile avocaţilor. 

Întreg apelul a fost judecat într-o lună, în vacanţa judecătorească. În ultimele zile s-a vorbit de probe care ar fi putut schimba cu totul parcursul procesului, însă judecătorii au respins cererile avocaţilor pe bandă rulantă. 

Tot dosarul se bazează pe sesizări anonime, fără noimă şi pe un prejudiciu fabricat din pix. 


Foto: Intact Images

Dan Voiculescu a cerut redeschiderea dosarului în care Traian Băsescu este acuzat de spălare de bani, dar care a fost suspendat după ce a devenit preşedinte. 
 
Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, un om de ştiinţă care şi-a dedicat patru decenii cercetării, a devenit şi el peste noapte victimă a unei răzbunări politice. Procurorii îl acuză de abuz în serviciu în dosarul privatizării ICA. După ani de procese, doctorul Mencincopschi speră să i se dovedească nevinovăţia. 
 
El atrage atenţia asupra unei anomalii din dosar: contabilul-şef, cel care a semnat actele privatizării ca specialist financiar, nici nu mai face parte din acest caz, semn că a fost considerat nevinovat de procurori. 
 
Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor, inculpat şi el în acest caz pentru perioada în care a fost director executiv la ICA, se declară optimist în privinţa sentinţei. Pantiş invocă acea expertiză din dosar care arată că nu există niciun prejudiciu în acest caz.
 
De la preluarea cazului, completul condus de judecătoarea Camelia Bogdan a respins pe bandă rulantă toate cererile avocaţilor şi a făcut audieri maraton, uneori şi de 12 ore. Magistraţii au refuzat printre altele, audierea lui Traian Băsescu şi a foştilor miniştri ai Agriculturii, Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu, deşi aceştia au avut un rol important în acest dosar şi puteau oferi date concludente. A fost respinsă inclusiv solicitarea de audiere a fiicelor lui Dan Voiculescu, dar şi a actualului ministru al Agriculturii.

Citiţi şi Dan Voiculescu dă replica pe blog: Prejudiciul din Dosarul Telepatia, o aberaţie

Dezbaterile în dosarul privatizării ICA s-au desfăşurat pe parcursul a două zile
 
 
 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close