Antena 3 CNN Actualitate Eliberarea lui Adrian Năstase, întârziată. Fostul premier ar putea fi liber în martie

Eliberarea lui Adrian Năstase, întârziată. Fostul premier ar putea fi liber în martie

Eliberarea lui Adrian Năstase, întârziată. Fostul premier ar putea fi liber în martie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Feb 2013   •   19:40

Fostul premier Adrian Năstase ar putea fi eliberat în luna martie, având în vedere că judecătoria a luat decizia posibilităţii punerii lui în libertate, însă nu a dat şi motivarea.

Mai sunt 10 zile zile în acest caz până la motivarea în cazul lui Adrian Năstase, după care urmează motivarea recursului procurorilor şi abia apoi ar putea fi pus în libertate, a explicat, vineri, Ion Cazacu, unul dintre avocaţii fostului premier, la Antena 3.

Judecătoria a luat decizia că Adrian Năstase poate fi pus în libertate, dar nu dat motivarea, iar procurorii care au anunţat că fac recurs nu pot acum să-şi ducă demersul la bun sfârşit. Astfel, nu se dă termenul la tribunal.

"Există o prevedere în lege care spune că termenul general de motivare a hotărârilor e de 20 de zile, dar în opinia mea termenul nu e aplicabil atunci e vorba de punerea în libertate a unor persoane. Aceste cauze trebuie judecate cu precădere şi de urgenţă", a declarat avocatul Ion Cazacu, unul dintre avocaţii fostului premier, vineri, la emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

De asemenea, Cazacu a mai spus că judecătorul din acest caz ar fi trebuit până acum să motiveze hotărârea pe care a dat-o şi care îi este favorabilă lui Năstase.

"Adrian Năstase a îndeplinit toate condiţiile şi poate fi pus în libertate, de aceea apare uşor bizar şi nelalocul lui recursul DNA, pentru că DNA a atacat cu recurs o decizie a unei instituţii a statului, deci am avut un proces stat contra stat", a adăugat avocatul Ion Cazacu.


Pe 12 februarie, Judecătoria sectorului 4 a admis cererea lui Adrian Năstase de eliberare înainte de termen, însă decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată de Parchet.

Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani

Citeşte şi Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet






×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close