Antena 3 CNN Actualitate Ioan Cazacu: "DNA-ul a făcut recurs împotriva statului. Procesul nu a fost Adrian Năstase cu statul, ci statul cu statul"

Ioan Cazacu: "DNA-ul a făcut recurs împotriva statului. Procesul nu a fost Adrian Năstase cu statul, ci statul cu statul"

Ioan Cazacu: "DNA-ul a făcut recurs împotriva statului. Procesul nu a fost Adrian Năstase cu statul, ci statul cu statul"
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    12 Feb 2013   •   22:26

Ioan Cazacu, unul dintre avocaţii fostului premier Adrian Năstase, este de părere că procesul de astăzi nu a fost între Năstase şi stat, ci între stat şi stat, având în vedere că nu fostul prim-ministru a cerut eliberarea, ci comisia din penitenciar.

"De fapt, astăzi, DNA-ul a făcut recurs împotriva statului. Deci, procesul nu a fost Adrian Năstase cu statul, a fost statul cu statul, pentru că nu Adrian Năstase a cerut liberarea condiţionată, ci comisia din penitenciar condusă de un judecător independent şi formată din alţi şase membri a propus judecătorului eliberarea condiţionată", a spus avocatul Ioan Cazacu, în ediţia de marţi a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

Judecătoria Sectorului 4 a admis, marţi, cererea fostului premier PSD Adrian Năstase de eliberare înainte de termen, însă decizia nu este definitivă. Parchetul a atacat imediat decizia de astăzi.

"Iată că DNA-ul a reacţionat într-o jumătate de minut la o decizie luată de un judecător, dar la propunerea statului", a adăugat apărătorul fostului premier PSD, Adrian Năstase.

Citeşte şi Cum şi-a scris Năstase cartea din închisoare? Deţinuţii nu au acces la internet

De ce nu este cartea pe care a scris-o Năstase din închisoare o lucrare ştiinţifică. Vezi explicaţiile procurorilor


Adrian Năstase este încarcerat din seara zilei de 26 iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, după ce fusese condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul Calităţii".

Fostul premier s-a împuşcat cu un revolver Smith and Wesson, calibrul 45. Acesta şi-a îndreptat arma spre cap, iar datorită intervenţiei prompte a poliţistului care îl însoţea plaga nu a fost fatală.

Informaţii din celulă. Năstase este deţinutul N0049 şi are un card unde familia poate depune bani






×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Subiectiv
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close