Antena 3 CNN Actualitate Finanţatorii clubului Petrolul, sub control judiciar

Finanţatorii clubului Petrolul, sub control judiciar

Finanţatorii clubului Petrolul, sub control judiciar
26 Iun 2015   •   18:31

Finanțatorii clubului de fotbal Petrolul Ploiești, frații Daniel și Nicolae Capră, dar și alți inculpați în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, au fost puși, vineri, sub control judiciar de instanța care judecă dosarul pe fond, decizia nefiind definitivă, scrie Agerpres.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații de la Tribunalul Prahova au dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul fraților Daniel și Nicolae Capră, finanțatori ai FC Petrolul Ploiești, dar și în cazul altor trei inculpați din acest dosar, între care și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu.

De asemenea, instanța a înlocuit, în cazul altor doi inculpați, măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Procurorii DIICOT Ploiești au trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, 16 persoane, printre care principalii acționari ai FC Petrolul Ploiești, respectiv frații Daniel și Nicolae Capră, dar și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro, în care SC FC Petrolul și alte 13 societăți comerciale figurează ca părți responsabile civilmente.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești, au inițiat, în anul 2012, o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești. Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

Daniel Capră este denunțător în dosarul în care fost primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât și în cel de senator, unele dintre acestea având legătură cu premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiești.

De asemenea, Nicolae Capră a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie și în dosarul Romprest, care vizează fapte de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close