Antena 3 CNN Actualitate Fiscul s-a dus într-o celebră piață. Prejudiciu uriaș

Fiscul s-a dus într-o celebră piață. Prejudiciu uriaș

Fiscul s-a dus într-o celebră piață. Prejudiciu uriaș
30 Iun 2015   •   16:16

Percheziţii în Piaţa privată West Market, din Oradea. De la primele ore ale dimineţii, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al inspectorilor antifraudă  din cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, au efectuat 6 percheziţii în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale, specializată în infracţiuni de evaziune fiscală. Ancheta a fost declanșată ca urmare a sesizării primite de la Direcția Generală Antifraudă Fiscală, scrie voceatransilvaniei.ro.

În cauză există suspiciunea că în perioada 2012 – 2014, reprezentanţii societăţii NATURAL FRUIT SRL au constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacţional fără conţinut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuţiilor la bugetul de stat.

Astfel, a rezultat că beneficiarul operaţiunilor fictive din acest lanţ tranzacţional creat artificial a fost societatea NATURAL FRUIT SRL, aceasta având ca obiect de activitate ˝Comerţ cu ridicata al fructelor şi legumelor˝, care prin exercitarea dreptului de deducere pe baza documentelor emise în acest circuit, şi-a diminuat nelegal TVA de plată cu suma de 3.607.332 lei şi impozitul pe profit cu suma de 2.404.888 lei, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de 6.012.220 lei.

Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: piata ANAF fisc
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close