Antena 3 CNN Actualitate Georgiana Iorgulescu a demisionat din Consiliul Superior al Magistraturii

Georgiana Iorgulescu a demisionat din Consiliul Superior al Magistraturii

Georgiana Iorgulescu a demisionat din Consiliul Superior al Magistraturii
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Aug 2012   •   16:43

Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM.

"Motivele mele ţin de o coliziune masivă dintre valorile şi principiile mele - mă rog, multe, puţine, vis-a-vis de felul în care am gândit eu în momentul când am ajuns în CSM că ar trebui să funcţioneze această instituţie - şi felul în care unii dintre membrii CSM, inclusiv actuala conducere, consideră că ar trebui să se întâmple aceste lucruri", a spus Georgiana Iorgulescu.

"Ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni a fost picătura care a umplut paharul. Eu nu pot să iau parte la tot felul de jocuri de culise, amânări, decizii luate fără să fie consultat Plenul, decizii luate unilateral de conducere. Eu vin din societatea civilă. Eu văd lucrurile simplu, transparent, făcute când trebuie şi cum trebuie. Nu am lucrat în instituţii publice până acum şi felul în care se lucrează în instituţiile publice este absolut halucinant", a mai adăugat ea.
   
Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi că Georgiana Iorgulescu şi-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea şedinţei Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.
   
Vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunţat în timpul şedinţei că este posibil ca la finalul discuţiilor din Plen să îşi înainteze demisia.
   
Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voinţă, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituţie.
   
Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare şedinţă a Plenului.


Tot astăzi, judecătoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie Gabriela Bîrsan, devenită membru al CSM după demisia Monei Pivniceru, a anunţat joi că îşi dă demisia din această funcţie.


×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close