Antena 3 CNN Actualitate Interlopul Puiu Mironescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, pentru terorism

Interlopul Puiu Mironescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, pentru terorism

Interlopul Puiu Mironescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare, pentru terorism
Sursa foto: Foto: maszol.ro
de M.Z.    |    01 Apr 2014   •   08:23

Interlopul Puiu Mironescu va sta 15 ani în închisoare, pentru terorism, după ce Curtea de Apel Bacău l-a condamnat pe acesta în cazul atentatului cu bombă din ianuarie anul trecut de la Piatra Neamţ. Decizia instanţei nu este definitivă.

Alţi trei complici ai interlopului au primit pedepse între 9 şi 12 ani de închisoare. 

 
Puiu Mironescu este în arest din februarie anul trecut, când a fost prins după ce, împreună cu alte două persoane, a amplasat o bombă sub maşina fraţilor Mararu. 
 
Incidentul are legătură cu tentativa de asasinat din Bucureşti, din noiembrie 2012. Potrivit procurorilor, Vitalie Proca ar fi fost pus atunci de fraţii Mararu să-l ucidă pe Puiu Mironescu. Acesta a scăpat cu viaţă după ce Proca l-a confundat cu un alt tânăr. 

Pe 13 februarie 2013, interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

În aceeaşi zi, rivalii lui, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, au primit mandat de arestare preventivă pentru tot pentru 29 de zile, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe liderul lumii interope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.

Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă


Pe 11 ianuarie 2013, 
trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. Şi fraţii Mararu şi Puiu Mironescu au ajuns după gratii, pentru instigare la tentativă de omor. 

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare. 

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.

×
Subiecte în articol: terorism
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close