Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: Marele păcat al ultimilor 25 de ani a fost confuzia între persoane şi funcţii

Klaus Iohannis: Marele păcat al ultimilor 25 de ani a fost confuzia între persoane şi funcţii

Klaus Iohannis: Marele păcat al ultimilor 25 de ani a fost confuzia între persoane şi funcţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2015   •   18:00

Klaus Iohannis le-a transmis parlamentarilor că, pe proiectul privind votul prin corespondenţă, precum şi în privinţa încuviinţării cererilor justiţiei, nu a constatat o voinţă politică reală a majorităţii.

"Marele păcat al ultimilor 25 de ani a fost confuzia între persoane şi funcţii. Când vin în faţa dumneavoastră şi spun că Parlamentul trebuie să lase Justiţia să-şi facă treaba, nu o fac în nume propriu. O fac în calitate de Preşedinte, care are o răspundere", a spus Klaus Iohannis.

Iohannis a subliniat că, "în România puternică, a avea o funcţie nu e un privilegiu personal, ci o responsabilitate care presupune o conduită".

"Comportamentul fiecăruia dintre noi implică o ţară întreagă, imaginea ei în Europa şi în lume, iar fiecare gest are consecinţe politice şi impact public", a mai spus Iohannis.

El a mai spus că a spus că "România îşi va găsi treptat acea stare în care e normal să respecţi legea, în care e normal să ai un minimum de decenţă în politică şi să faci un pas în spate atunci când afectezi imaginea propriei ţări, în care e normal să separi instituţiile de persoane particulare".

"Indiferent cât de mult îi rezistă unii acum, suntem deja pe acest drum, iar acest moment nu va întârzia să vină. Pentru că asta îşi doresc oamenii de la noi şi asta înseamnă să fim o ţară puternică în Europa şi în lume", şi-a încheiat Iohannis discursul susţinut în Parlament, unde a prezentat Strategia Naţională de Apărare a ţării.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat, luni, în plenul Parlamentului, Strategia de Apărare a României, despre care a afirmat că "nu trebuie să fie un act de voinţă a unei persoane, nici a câtorva instituţii, ci este o declaraţie pe care România o va face".

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close