Antena 3 CNN Actualitate Laszlo Borbely explică demisia sa: Cred că aşa e corect. Am făcut-o din demnitate

Laszlo Borbely explică demisia sa: Cred că aşa e corect. Am făcut-o din demnitate

Laszlo Borbely explică demisia sa: Cred că aşa e corect. Am făcut-o din demnitate
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    05 Apr 2012   •   15:12

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a susţinut o declaraţie de presă joi după-amiază la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor.

În debutul declaraţiei sale, Borbely a afirmat că primul cuvânt la care se gândeşte este demnitate. "Sunt din 1990 în politică, mă cunoaşte lumea, mă cunosc primarii, politicienii, preşedinţii de judeţe. În 20 de ani nu poţi să fii altfel decât cum eşti, adică corect", a spus fostul ministru.

Laszlo Borbely este de părere că această experienţă , bagaj de cunoştinţe şi acest respect reciproc nu se acumulează de pe o zi pe alta şi a afirmat cu tărie de caracter că "stă drepţi şi mâine şi poimâine faţă de oricine".

Fostul ministru a apreciat munca echipei sale şi le-a mulţumit  tutoror celor din minister cu care a colaborat.

În cadrul declaraţiei de presă, Borbely a explicat demisia sa din fruntea Ministerului Mediului. "Atunci când am aflat de comunicatul DNA am luat decizia că voi demisiona".

Fostul ministru a precizat că a făcut acest lucru din demnitate şi nu pentru că ar avea alte motive.

"Refuz cu tărie orice fel de acuzaţie şi sper că voi reuşi să-mi deovedesc nevinovăţia. Ca să nu planeze orice suspiciune asupra Guvernului, am decis să demisionez. I-am transmis astăzi prim-ministrului acest lucru şi i-am comunicat şi preşedintelui. Eu cred că aşa e corect, nu întâmplător cuvântul de demnitar vine de la demnitate", a declarat Laszlo Borbely.



Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut  încuviinţarea cercetătorii penale a lui Laszlo Borbely. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Ministrul Mediului a fost convocat de premierul Mihai Răzvan Ungureanu, la o discuţie pe această temă. În urma conversaţiei pe care a avut-o cu şeful Guvernului la Palatul Victoria, Borbely şi-a dat demisia din postul de ministru al Mediului.

Laszlo Borbely este acuzat de DNA că ar fi beneficiat de serviciile unei firme care s-a ocupat de amenajarea unei locuinţe, în valoare de 20.000 €. Ministrul şi-ar fi folosit în schimb influenţa pentru atribuirea unor contracte de lucrări firmei respective.




×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close