Antena 3 CNN Actualitate Mihai Vlasov a fost arestat preventiv

Mihai Vlasov a fost arestat preventiv

Mihai Vlasov a fost arestat preventiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mar 2014   •   17:14

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbritraj, informează Mediafax.
   
Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa supremă.
   
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, ar fi cerut unui om de afaceri un milion de euro pentru a-l ajuta să câştige un dosar de arbitraj, iar marţi a primit de la acesta 200.000 de euro din suma cerută, fiind reţinut pentru trafic de influenţă, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).
   
DNA a arătat că procurorii Secţiei de Combatere a Corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul lui Vlasov, pentru trafic de influenţă.
   
Vlasov a fost denunţat la DNA de un om de afaceri, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar marţi a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, asupra preşedintelui Camerei de Comerţ fiind găsită suma de 200.000 de euro, a precizat sursa citată.
   
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a fost audiat marţi noapte la DNA, iar la finalul declaraţiilor, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele acestuia, pentru 24 de ore, respectiv de miercuri, ora 00.35 până la joi, la aceeaşi oră.
   
Potrivit ordonanţei de reţinere, începând din 2013, martorul denunţător, alături de fostul său partener de afaceri, erau părţi într-un dosar de arbitraj, în calitate de pârâţi-reclamanţi, cauza fiind înregistrată pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Printr-un intermediar, denunţătorul ar fi aflat că Mihail Vlasov este interesat de industria de tipar din România şi că doreşte să-l cunoască.
   

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close