Antena 3 CNN Actualitate Mitingul de susţinere a comisarului-şef Traian Berbeceanu nu s-a încheiat nici la această oră. Peste 300 de persoane protestează la Deva

Mitingul de susţinere a comisarului-şef Traian Berbeceanu nu s-a încheiat nici la această oră. Peste 300 de persoane protestează la Deva

Mitingul de susţinere a comisarului-şef Traian Berbeceanu nu s-a încheiat nici la această oră. Peste 300 de persoane protestează la Deva
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Oct 2013   •   23:10
Update 23.10 - Mitingul de susţinere a comisarului-şef Traian Berbeceanu nu s-a încheiat nici la această oră.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că Berbeceanu a fost arestat preventiv şi spun că este vorba despre o "arestare abuzivă".


___________________________

Ştirea iniţială 16.28

Câteva sute de persoane sunt aşteptate să participe duminică, la Deva, la un miting de susţinere a lui Traian Berbeceanu, comisarul-şef arestat pentru favorizarea infractorului.

Oamenii au fost mobilizaţi pe reţelele sociale, printr-un mesaj în care se vorbeşte despre curajul şi profesionalismul fostului şef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Alba.

Comisarul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, fiind acuzat de procurorii DIICOT Alba că a sprijinit o grupare infracţională, care făcea evaziune fiscală cu produse petroliere.

Anchetatorii spun că Berbeceanu avea un comportament ca al "unui lider al grupărilor interlope". În referatul de 141 de pagini,  Berbeceanu mai este acuzat că ar fi ţinut ilegal în biroul său stenograme clasificate din dosarele mai vechi ale DIICOT şi că a iniţiat operaţiuni de încurajare a conflictelor între grupările interlope.

Berbeceanu susţine în continuare că este victima unei răzbunări puse la cale de colegi de breaslă în legătură cu care ar fi raportat şefilor mai multe fapte de corupţie, în urmă cu trei luni.

În spatele înscenării ar sta colegii lui poliţişti, dar şi procurori care se temeau că ar fi putut face publice relaţiile dintre ei şi mai mulţi interlopi.

Citiţi şi Cazul Berbeceanu, în varianta Mioriţa. Ciuvică: Mureşan şi cu Muntean îl bagă pe Berbeceanu la puşcărie

 

 
 
 

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close