Antena 3 CNN Actualitate Ponta şi Dragnea, audiaţi în dosarul Referendumului. Vezi prima reacţie a lui Ponta, DUPĂ vizita la instanţă. Hellvig ar putea ajunge şi el la AUDIERI

Ponta şi Dragnea, audiaţi în dosarul Referendumului. Vezi prima reacţie a lui Ponta, DUPĂ vizita la instanţă. Hellvig ar putea ajunge şi el la AUDIERI

Ponta şi Dragnea, audiaţi în dosarul Referendumului. Vezi prima reacţie a lui Ponta, DUPĂ vizita la instanţă. Hellvig ar putea ajunge şi el la AUDIERI
de O.P.    |    11 Mar 2015   •   14:15

UPDATE - Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la audieri. Dosarul Referendumului a fost amânat cu o săptămână, astfel că următorul termen este pe 19 martie.



Şeful Guvernului a mai arătat că, la acel moment, în calitate de prim-ministru, a fost legal informat de toate instituţiile cu atribuţii, referitor la campanie şi vot, fiind exclus să fi existat vreo reţea de fraudare constituită organizat fără ca aceste instituţii să fi sesizat.

El a spus că a fost informat la referendumul din 2012 că cetăţenii erau îndemnaţi la vot "prin mijloace legale", nu prin mass-media, deoarece legea nu permite, şi că ştia că multe persoane doreau să voteze, dar secţiile erau închise.

Întrebat la ICCJ dacă era informat că în ziua referendumului s-ar fi transmis mesaje în teritoriul, semnate "Liviu Dragnea" sau "PSD SG", pentru a exista o anumită conduită faţă de alegători, Ponta a afirmat că era informat că prin mijloace legale, nu prin mass-media, deoarece Legea audio-vizualului nu permite, cetăţenii erau îndemnaţi la vot.

Întrebat şi dacă a văzut vreun astfel de mesaj, Ponta a răspuns că nu îşi aminteşte, dar el a primit mesaje că ar fi persoane care doreau să voteze, dar secţiile se închideau.
---------------------------

UPDATE: Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru a fi audiat în dosarul Referendumului, el declarând că vrea să spună adevărul în acest dosar şi că a dorit să vorbească şi în faţa procurorului, dar acesta nu l-a acceptat.

"Vreau să spun adevărul. Am vrut să-l spun în faţa procurorului şi procurorul nu m-a acceptat", a spus Ponta, la intrarea în sediul ICCJ.

Cu puţin timp înaintea lui Ponta, la ICCJ au venit şi miniştrii Liviu Dragnea şi Mircea Duşa.

Duminică, Ponta preciza că se va prezenta în faţa instanţei şi va explica faptul că, bazat pe informaţiile avute ca lider de partid şi premier, nu a făcut nimeni în 2012 vreo schemă de fraudare

"Voi spune adevărul şi numai adevărul, şi anume că, din toate cunoştinţele pe care le-am avut ca lider de partid şi prim-ministru, nu a făcut nimeni în 2012 vreo schemă de fraudare, ci chiar au venit 7,4 milioane de români să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu. Că nu s-a întâmplat, e o poveste pe care nu cred că mai trebuie să o redeschidem acum, dar aici vorbim de responsabilităţi penale şi o să spun ceea ce ştiu, ceea ce mă va întreba instanţa, avocaţii sau proccurorul, şi voi spune doar adevărul", a spus Ponta, duminică.

Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimişi în judecată Liviu Dragnea şi alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

-------------------------

Victor Ponta va fi audiat astăzi ca martor în dosarul Referendumului, în care este judecat Liviu Dragnea. Magistraţii au dispus să fie citaţi în dosar toţi martorii propuşi de avocaţii inculpaţilor.

De altfel, mai multe audieri vor avea loc astăzi, după ce zilele trecute au ajuns la instanţă şi fostul ministru Constantin Niţă şi Robert Negoiţă.

Premierul a anunţat că se va prezenta în faţa judecătorilor, pentru că în 2012 nu a fost nicio încercare de lovitură de stat.

Vă reamintim, Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi folosit influenţa cu scopul fraudării referendumulului pentru demiterea preşedintelui.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close