Antena 3 CNN Actualitate Principalul suspect în crima de la Bărbuleşti, reţinut. Jurnaliştii, ameninţaţi de un bărbat venit la priveghi

Principalul suspect în crima de la Bărbuleşti, reţinut. Jurnaliştii, ameninţaţi de un bărbat venit la priveghi

Principalul suspect în crima de la Bărbuleşti, reţinut. Jurnaliştii, ameninţaţi de un bărbat venit la priveghi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Ian 2012   •   15:00

Principalul suspect în cazul crimei de la Bărbuleşti a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, pentru acuzaţia de omor calificat. Dan Chelu a fost audiat de procurorii de la Parchetul Slobozia.

Bărbatul a fost dus în arestul Poliţiei Argeş şi urmează să fie prezentat Tribunalului Ialomiţa cu propunerea de arestare preventivă.

Acum, declaraţiile celor două clanuri din comuna Bărbuleşti sunt însă contradictorii. Tatăl principalului suspect spune că acesta este nevinovat şi că victima a fost împuşcată chiar de fratele său.

"Fratele mortului a împuşcat şi pe mort şi pe alţii", a declarat Vasile Chelu, tatăl lui Dan Chelu.

De cealaltă parte, rudele mortului spun că acesta a folosit arma de frică. Doar puţine informaţii răzbat de la locuitorii din Bărbuleşti. Pentru că mătuşa victimei a făcut declaraţii, unul dintre bărbaţii veniţi la priveghi i-a ameninţat pe jurnalişti.

"Ajunge, voi vreţi să profitaţi", a spus unul din bărbaţii veniţi la priveghiul mortului.

 


Tatăl agresorului arestat a spus că el nu şi-a mai văzut băiatul de duminică seară, atunci când a avut loc conflictul armat.
"N-am vb cu fiul meu de duminică până azi. În seara de revelion, am stat împreună am servit ceva acolo, că noi nu bem, suntem pocăiţi.

Eu muncesc cu toată famililia mea, avem o fermă", a declarat Vasile Chelu, tatăl lui Dan Chelu, într-o intervenţie la Antena 3.
 
După ce au scotocit toată comuna, poliţiştii au găsit o armă de vânătoare într-un şanţ lângă şcoala din Bărbuleşti, posibil chiar arma crimei. Până acum în acest caz au fost arestate preventiv opt persoane, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Daniel Chelu, în vârstă de 35 de ani, a fost externat, marţi, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti şi a fost dus sub escorta Poliţiei, într-o ambulanţă, la Parchetul Tribunalului Ialomiţa, pentru audieri. El are o rană la braţ şi a fost operat.
 


Principalul suspect în incidentul de duminică seara, în urma căruia un om a fost împuşcat în cap, este transportat cu o ambulanţă pentru a fi audiat. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Duminică seara, un interlop a fost împuşcat mortal la Bărbuleşti, în apropiere de Urziceni, după ce două clanuri rivale şi-au reglat conturile în stil mafiot. În urma incidentului, o femeie a fost târâtă cu o maşină, iar alte două persoane au ajuns la spital cu răni grave.

Bărbatul a fost împuşcat cu o puşcă de vânătoare. El a fost dus la spitalul din Urziceni, însă a murit înainte ca medicii să poată face ceva. Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, avea nouă copii.

Primele cercetări ale procurorilor de la Parchetul Tribunalului Ialomiţa arătau că incidentul a început în momentul în care copiii din cele două grupuri s-au certat pe stradă, iar între părinţii acestora a izbucnit apoi un scandal. În conflict s-au folosit arme de foc şi obiecte contondente.

Comuna Bărbuleşti este cunoscută pentru scandalurile între clanurile de romi. Numai anul trecut, au avut loc cel puţin zece conflicte între clanuri.


×
Subiecte în articol: retinut crima amenintare jurnalisti
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close