Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire. Documentul care confirmă că Băsescu a fost salvat de CCR prin fals intelectual şi uz de fals

Punctul de Întâlnire. Documentul care confirmă că Băsescu a fost salvat de CCR prin fals intelectual şi uz de fals

Punctul de Întâlnire. Documentul care confirmă că Băsescu a fost salvat de CCR prin fals intelectual şi uz de fals
21 Iun 2015   •   19:54

Decizia prin care Curtea Constituţională l-a salvat pe Traian Băsescu conţine elemente clare de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. O demonstrează un document trimis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea Antenei 3, în care procurorii vorbesc clar de dosarul penal care ar putea aduce o răspundere directă a judecătorilor care ar fi săvârşit infracţiuni în dauna voinţei populare exprimate de 7,4 milioane de români la referendum. Continutul adresei Parchetului General a fost dezvăluit la emisiunea "Punctul de Întâlnire".

Documentul obţinut de Antena 3 confirmă faptul că procurorii au indicii temeinice pentru a face acuzaţii împotriva judecătorilor CCR care au decis să invalideze referendumul din 2012 , împotriva voinţei populare exprimate prin vot liber.

Parchetul a precizat că au fost audiaţi mai mulţi martori şi au fost obţinute documente relevante pentru soluţionarea acestui dosar. Anchetatorii susţin că mai au şi alte probe pe care le vor administra pentru soluţionarea plângerii penale împotriva judecătorilor CCR.

În dosarul eratei de la referendum cercetarile continuă. Aspazia Cojocaru este aşteptată la Parchetul General, după ce săptămâna trecută aceasta şi-a amânat audierea. Majoritatea judecătorilor CCR au fost deja audiaţi. Şi Tony Neacşu, dar şi Horatius Dumbravă de la Consiliul Superior al Magistraturii au dat declaraţii în faţa procurorilor. Parchetul General a început urmărirea penală "in rem"  în acest dosar  în care sunt implicaţi toţi cei 6 judecători ai Curţii Constituţionale.



×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close