Antena 3 CNN Actualitate Razie la traficanţii de oameni. Prejudiciul se ridică la 1.000.000 de dolari

Razie la traficanţii de oameni. Prejudiciul se ridică la 1.000.000 de dolari

Razie la traficanţii de oameni. Prejudiciul se ridică la 1.000.000 de dolari
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    26 Mar 2013   •   09:57

Mai multe percheziţii de amploare au loc, marţi dimineaţă, în Craiova, Vâlcea, Piteşti şi în Capitală.

Un grup de persoane condus de membri ai lumii interlope este suspectat că ar face parte dintr-un grup infracţional specializat în traficul a peste 600 de migranţi în perioada 2012 - 2013, obţinând astfel peste un milion de dolari.

Persoanele duceau legal migranţii în Mexic, iar apoi în Statele Unite şi Canada.

Pentru fiecare persoană transportată, suspecţii cereau între 1000 şi 1500 de euro. Ofiţerii români au fost ajutaţi de agenţi FBI în acest caz.

Anchetatorii fac şi verificări la opt agenţii de turism cu sediul în municipiul Craiova, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Chiciu Dumitru, zis "Paris" - 39 de ani, Serdaru Filip - 40 de ani şi Popescu Luigi Cristinel - 44 de ani, "exponenţi ai lumii interlope din municipiul Craiova", au precizat procurorii.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au racolat persoane de etnie romă din judeţele Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi şi le-au facilitat trecerea frauduloasă a frontierei de stat dintre Mexic şi SUA, respectiv dintre SUA şi Canada, cerând de la fiecare dintre aceştia aproximativ 8.000 de dolari.

Procurorii DIICOT au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, aproximativ 300 dintre acestea fiind depistate ulterior în SUA.
"Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancun şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York", a precizat DIICOT.








×
Subiecte în articol: prejudiciu perchezitii Craiova migranti
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close