Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la înălţime: Mănăstirea Hurezi, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu

România la înălţime: Mănăstirea Hurezi, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu

România la înălţime: Mănăstirea Hurezi, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu
03 Sep 2014   •   17:01

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor. Vor fi astfel prezentate zeci de obiective turistice de sus, prin imagini care te lasă fără cuvinte.

Patrimoniu Mondial UNESCO, Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Horezu, cea mai de seamă ctitorie a domnului martir Constantin Brâncoveanu (1688-1714), sinteză a artei românesti din acel timp, a fost construită între anii 1690 si 1693, biserica mare a asezământului fiind târnosită la 8 septembrie 1693.

Orasul Horezu, se află asezat în partea centrală a judetului Vâlcea, România. Este aproximativ asezat la mijlocul distantei dintre Râmnicu Vâlcea si Târgu Jiu.

Dezvoltarea asezărilor horezene este legată de traseele de transhumantă, de drumurile haiducilor, care traversau zona precum si de drumul sării care "pornea de la Ocnele Mari, trecea prin Pietrarii de Jos si din Horezu continua către Slătioara si ajungea la Cernesti".
Localitate, astăzi orasul Horezu, este atestat documentar într-un hristov apartinând domnitorului Vlad Călugărul din anul 1487, care pomenea de satul Hurez.

Denumirea actuală provine de la numele de "ciuhurez", pasăre asemănătoare bufnitei care populează pădurile din jur. Numele de Hurezi a apartinut initial actualei localităti componente Romani de Jos, pe valea râului cu acelasi nume, despre care se fac mentiuni documentare în secolul XV-lea.

Târgul ceramicii românesti la Horezu este organizat începând cu anul 1971. Cocosul de Hurez, ca motiv popular, este simbolul depresiunii Horezu si reprezintă trezirea la viată a tăranului român. Din punct de vedere turistc Horezu atrage anual multi turisti.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close