Antena 3 CNN Campanii România la înălţime Secretarul american pentru Securitatea Internă: Întreruperea programului destinat ţărilor scutite de vize pentru SUA ar fi o eroare

Secretarul american pentru Securitatea Internă: Întreruperea programului destinat ţărilor scutite de vize pentru SUA ar fi o eroare

Secretarul american pentru Securitatea Internă: Întreruperea programului destinat ţărilor scutite de vize pentru SUA ar fi o eroare
Sursa foto: Foto: www.thecable.ng
29 Ian 2015   •   21:52

Secretarul american pentru Securitatea Internă, Jeh Johnson, a precizat că întreruperea, pe fondul riscurilor teroriste, a programului prin care cetăţenii unor ţări sunt scutiţi de vize la călătoriile în Statele Unite ar fi "o eroare".

"Programul privind călătoriile fără vize la care participă 38 de ţări este un instrument important", a declarat Jeh Johnson.

"Este un program important, de mare valoare, unii vor să renunţăm la el, eu cred că ar fi o eroare", a explicat Johnson, citat de AFP.

"Ca reacţie la recentele atacuri teroriste produse la Paris, Ottawa, Sydney, există metode de îmbunătăţire a securităţii programului. Am identificat, în noiembrie, noi domenii de informare în Sistemul electronic de autorizare a călătoriilor (ESTA). Obiectivul este să avem mai multe informaţii despre cei care vin în Statele Unite din ţări în care nu este necesară viza", precizează Johnson.

"Fiecare stat care nu are nevoie de vize s-a angajat să intensifice verificările. Îi îndemnăm pe aliaţii din Europa să transmită informaţii despre indivizii care prezintă dubii", a insistat oficialul american.

×
Subiecte în articol: vize SUA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close