Antena 3 CNN Campanii România la înălţime România la Înălţime: Biserica de lemn din Budeşti, judeţul Maramureş

România la Înălţime: Biserica de lemn din Budeşti, judeţul Maramureş

România la Înălţime: Biserica de lemn din Budeşti, judeţul Maramureş
de S.T.    |    27 Oct 2014   •   15:21

Antena 3 a demarat o campanie de promovare a celor mai frumoase locuri turistice din România. Sigur că astfel de campanii s-au mai făcut, numai că aceasta este filmată în mod deosebit.

Toate cadrele sunt filmate cu o dronă, ceea care conferă o perspectivă deosebită monumentelor sau locurilor.

Biserica de lemn din Budesti Josani este o biserica de lemn maramureseana în cheotori, datata 1643, care este considerata o constructie "magnifica" pentru epoca sa si mult timp dupa aceea. Are un plan dreptunghiular, cu absida poligonala, decrosata. Picturi murale populare sunt datate din anul 1762.

Biserica a fost inclusa pe lista patrimoniului mondial al UNESCO în decembrie 1999.

Asezare straveche, întemeiata înainte de 1361, satul Budesti se afla la poalele Muntilor Gutâi, pe valea râului Cosau, aproape de izvoare, la circa 30 km sud de Sighet. În anul 1361 facea parte din cnezatul românesc de pe valea Cosaului, actualul sat Budesti formându-se prin contopirea a doua vechi asezari. Este amintita pentru prima data într-o diploma a regelui Ludovic cel Mare din acelasi an, 1361.


Antena 3 şi ghidvideoturistic.ro promovează o Românie spectaculoasă, pe care cârcotaşii din străinatate nu o vor putea contesta. Cele mai frumoase locuri din ţara noastră vor putea fi văzute de la înălţime, filmate cu ajutorul dronelor.

×
Subiecte în articol: România la înălţime Maramureș
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close