Antena 3 CNN Actualitate Sărbătoarea Maicii Domnului. Aproape 100.000 de pelerini sunt prezenţi la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria din Cluj (VIDEO)

Sărbătoarea Maicii Domnului. Aproape 100.000 de pelerini sunt prezenţi la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria din Cluj (VIDEO)

Sărbătoarea Maicii Domnului. Aproape 100.000 de pelerini sunt prezenţi la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria din Cluj (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Aug 2010   •   12:17

Aproape 100.000 de pelerini au venit duminică de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, din judeţul Cluj.

Aproape 100.000 de credincioşi au umplut pajiştile din jurul manastirii Nicula. Pelerini din toate colţurile ţării au venit, chiar şi pe jos, pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

Sâmbătă noapte, icoana a fost scoasă în mijlocul credincioşilor, iar alaiul a înconjurat mănăstirea de trei ori. Oamenii s-au rugat toată noaptea.

Pelerinii venit chiar şi cu copii mici şi au dormit cum au putut.



Nu doar la Manastirea Nicula au venit credinciosi. Pelerinaj a fost sâmbătă noapte şi la mai multe lăcaşuri de cult din ţară. La mănăstirea Bodrog, din judeţul Arad, pelerinii au participat la o procesiune care s-a terminat târziu în noapte.

Credincioşii s-au strâns în curtea mănăstirii pentru a-şi linişti sufletele. La fel ca în anii trecuţi, pelerinii şi-au lipit urechea de zidul bisericii în locul în care se spune că s-ar auzi bătăile inimii Fecioarei Maria.

Miile de credincioşi care s-au strâns la Mănăstirea Bodrog au parcurs drumul crucii.

La procesiunea condusă de Arhiepiscopul Aradului şi de un sobor de preoţi au participat şi mulţi pelerini.



Antena 3

×
Subiecte în articol: pelerini pelerinaj sarbatoare icoane manastire
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close