Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Denunţul care arată legătura mafiei cu Băsescu

Sinteza Zilei. Denunţul care arată legătura mafiei cu Băsescu

Sinteza Zilei. Denunţul care arată legătura mafiei cu Băsescu
01 Feb 2015   •   22:45

Adrian Ursu a prezentat în emisiunea Sinteza Zilei un denunţ depus săptămâna trecută la DNA. Potrivit lui Adrian Ursu, conţinutul documentului dă completarea tabloului despre sistemul securisto-mafiot în care sunt implicaţi apropiaţii lui Traian Băsescu.

Denunţul a fost făcut de reprezentaţi ai uneia dintre societăţile care au tipărit materialele electorale pentru PDL, pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Este vorba despre episodul la care se referă şi Gabriel Sandu, când descrie traseul banilor. "Spunea, de exemplu, domnul Sandu acolo, despre o sumă de 1,5 milioane. (...) O tranşă importantă era destinată unor tipărituri care să meargă în teritoriu, la oameni, şi să poarte mesajul lui Băsescu despre referendum", a explicat Adrian Ursu.

Reprezentanţii firmei au declarat că au fost contactaţi, pentru tipărituri electorale, de domnul Gabriel Sandu, care le-a dat comandă din partea PDL, în 2009, 4 milioane de tipărituri. S-a făcut un contract, s-au stabilit preţul şi condiţiile de livrare, apoi a venit o comandă suplimentară de la PDL pentru încă 4,6 mil de tiparituri, a precizat Adrian Ursu.

"Suma pentru care s-a facturat este foarte mică în comparaţie cu ce spune domnul Sandu, undeva la 100.000 de euro", a explicat Adrian Ursu.

După livrarea mărfii în 10 oraşe din România, reprezentanţii firmei au aşteptat să li se plătească, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. În cele din urmă, firma a intrat în insolvenţă, a pierdut tot şi nu a încasat banii pe care trebuia să-i primească de la PDL.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close