Antena 3 CNN Actualitate Stare de alertă din cauza inundaţiilor. Sute de oameni, evacuaţi din calea puhoaielor. 1.600 de angajaţi ai MAI intervin pentru salvarea sinistraţilor

Stare de alertă din cauza inundaţiilor. Sute de oameni, evacuaţi din calea puhoaielor. 1.600 de angajaţi ai MAI intervin pentru salvarea sinistraţilor

Stare de alertă din cauza inundaţiilor. Sute de oameni, evacuaţi din calea puhoaielor. 1.600 de angajaţi ai MAI intervin pentru salvarea sinistraţilor
de S.T.    |    29 Iul 2014   •   20:37
E stare de alertă. Se revarsă apele peste Oltenia. Sute de oameni au fost evacuaţi din calea puhoaielor şi pericolul creşte de la o oră la alta. E cod roşu de inundaţii în Gorj şi Vâlcea. Alte şapte judeţe sunt sub cod portocaliu, iar avertizarea s-a extins şi spre judeţe din Muntenia şi Transilvania. În oraşul Novaci, apele s-au înălţat la peste 5 metri în numai câteva minute. Patru oameni au fost prinşi în mijlocul viiturii. Timp de câteva ore, au înfruntat moartea. Trei elicoptere cu salvatori au zburat spre centrul dezastrului şi zeci de mascaţi i-au săltat cu forţa pe cei care au refuzat să-şi părăsească locuinţele. Numai în această zonă, 500 de oameni au fost evacuaţi.

UPDATE -
 
Izvoarele medicale de la Băile Olăneşti, inundate în urma ploilor de azi

UPDATE - Potrivit MApN, 29 de militari şi 5 mijloace tehnice acţionează la Vaideeni (Vâlcea) pentru a sprijini lucrările de reabilitare la infrastructura rutieră, distrusă în urma inundaţiilor. 18 militari cu un autocamion acţionează la Bascov (Argeş) pentru evacuarea persoanelor în dificultate.

UPDATE -Un tren a deraiat din cauza inundaţiilor. Patru oameni au fost răniţi

UPDATECasă cu etaj, îngropată în ape. Parterul casei nu se mai vede

UPDATE - Din spart de viitură. Imagini cu "cascada" de la Novaci

UPDATEPremierul Ponta, în zonele afectate de inundaţii

Codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit până miercuri după-amiază, pe râuri din nouă judeţe, unde se pot produce inundaţii locale, ca urmare a scurgerilor pe versanţi şi a viiturilor rapide.

UPDATE
- MAI informează că peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) intervin, cu 400 de autospeciale, pentru salvarea persoanelor efectate de inundaţiile din judeţele Alba, Argeş, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

"De asemenea, trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, dotate cu dispozitive speciale de salvare, având la bord echipaje de salvatori acţionează în acest moment pentru evacuarea persoanelor din localităţile afectate de inundaţii din judeţele Gorj şi Vâlcea", se mai arată într-un comunicat emis de MAI.
   
Oprea a dispus ca din Rezervele de Stat să fie scoase 3.200 de kilograme de conserve de pateu, 4.860 de kilograme de conserve de carne, 24.300 litri de apă şi 200 de seturi de pături, saltele, cearşafuri şi feţe de pernă, care vor ajunge în regim de urgenţă în zonele afectate de inundaţii.

UPDATE -  Premierul Victor Ponta a inspectat, marţi după-amiază, comuna gorjeană Bengeşti şi un baraj din zonă, precum şi oraşul Novaci, unde o viitură de peste trei metri a afectat grav oraşul, sute de oameni fiind evacuaţi.

"Bine că nu s-a întâmplat nimic rău. Şi uite, domnul primar îi facem drumurile. E bine? Să nu mai fiţi supăraţi pe noi ", le-a spus Victor Ponta localnicilor din comuna Bengeşti.

După ce a discutat cu primarul acestei comune, premierul, însoţit de către vicepremierul Liviu Dragnea, a spus că merge să vadă situaţia barajului din zonă, după care s-a deplasat la Novaci, unde a stat puţin timp, spunând că se va întoarce "spre seară".

UPDATE:
 O localitate din judeţul Gorj va fi evacuată din cauza inundaţiilor masive. Potrivit autorităţilor, o viitură puternică a făcut ca apa Gilortului să iasă din matcă. Ministerul de Interne a trimis două elicoptere pentru evacuarea sinistraţilor din Novaci. Aici localnicii sunt blocaţi în podurile caselor.

Este cod galben de ploi şi vijelii în judeţ şi cod portocaliu de inundaţii.

UPDATE
: Trei oraşe şi patru comune ale judeţului Prahova au fost afectate de ploile torenţiale din ultimele ore, cea mai afectată fiind comuna Proviţa de Jos, unde mai multe tronsoane de drum, poduri şi maşini au fost avariate, câteva podeţe au fost luate de viituri, iar mai multe animale au murit înecate.

Potrivit noii avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, marţi vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată la nivel local, îndeosebi în Oltenia, Muntenia şi Transilvania, precum şi în zonele montane.

În cele opt judeţe avertizate cu cod galben vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-40 de litri pe metru pătrat.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta trecător şi în regiunile estice şi nord-vestice, dar pe arii restrânse.

Noua avertizare a intrat în vigoare marţi, la ora 10.00 şi este valabilă până la ora 22.00.

Citeşte şi:

Inundaţiile au făcut din nou victime. Un bărbat a dispărut în apele învolburate în timp ce voia să ajungă acasă. Nu a fost nici acum găsit



×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close