Antena 3 CNN Actualitate Ştefan Marincea: „Sunt puţin contrariat, nu ştiu încă cine m-ar fi destituit”

Ştefan Marincea: „Sunt puţin contrariat, nu ştiu încă cine m-ar fi destituit”

Ştefan Marincea: „Sunt puţin contrariat, nu ştiu încă cine m-ar fi destituit”
de M.T.    |    16 Oct 2013   •   21:58

Ştefan Marincea recunoaşte că nu ştie exact cine l-a demis din funcţia de director al Institutului Geologic al României (IGR) şi spune că va ataca decizia în contencios.

„Există o motivaţie foarte subţire privind un aviz care mi-ar fi fost nu suspendat, ci neacordat, dar fişa postului nu prevede acest aviz şi, în al doilea rând, sunt într-un proces cu cei care ar fi aplicat o amendă administrativă instituţiei mele. Deci un motiv subţire, într-o perioadă litigioasă”, a spus Marincea în cadrul emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv" de la Antena 3.

„Într-o primă hârtie, domnul ministru delegat Mihnea Costoiu este semnat cu bară, semnul întrebării, semnul exclamării, Remus Pricopie, din ceea ce am putut să citesc. Deci, din punctul meu de vedere, este un fals”, a dezvăluit Marincea.

„În al doilea fax, în care mi se desemnează succesorul, este o altă semnătură, ilizibilă. Sunt puţin contrariat, nu ştiu încă cine m-ar fi destituit”, a adăugat Ştefan Marincea.

„Am să atac în contencios aceste două ordine, pentru că sunt profund ilegale. De asemenea, voi continua să-mi exprim punctele de vedere ca expert”, a adăugat fostul director al IGR.

În calitate de director general al IGR, Ştefan Marincea a fost audiat, pe 8 octombrie, la Comisia specială pentru proiectul de la Roşia Montană din Parlament, el criticând proiectul de exploatare minieră, spunând că este "de nota cinci" şi că ar trebui modificat substanţial şi adaptat la practicile europene.
  
”Sunt atât de multe fisuri logice în acest proiect încât dacă îmi venea la evaluare pentru o ţară africană, cred că-l trimiteam înapoi cu zero puncte(...). E un proiect de nota 5 pentru că partea de explorare reprezintă un efort remarcabil, care se va amortiza la finalizarea proiectului”, a spus Marincea, în cadrul comisiei speciale parlamentare.

×
Subiecte în articol: Subiectiv Răzvan Dumitrescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close