Antena 3 CNN Actualitate Surse: Adrian Iovan AR FI CERUT AMÂNAREA ZBORULUI, în urma unor probleme identificate la inspecţia tehnică

Surse: Adrian Iovan AR FI CERUT AMÂNAREA ZBORULUI, în urma unor probleme identificate la inspecţia tehnică

Surse: Adrian Iovan AR FI CERUT AMÂNAREA ZBORULUI, în urma unor probleme identificate la inspecţia tehnică
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2014   •   16:42

Adrian Iovan ar fi cerut amânarea zborului de luni, după ce ar fi fost identificate unele probleme, la inspecţia tehnică a aeronavei, însă medicii au fost de acord să plece spre Oradea, pentru că transplantul era urgent, pilotul spunând: "Măcar să trecem de zona muntoasă", susţin surse medicale citate de Mediafax.
   
Sursele citate au precizat că Adrian Iovan ar fi cerut o amânare a zborului de la Bucureşti la Oradea, pe motiv că la inspecţia tehnică ar fi fost sesizate unele probleme. Cu toate acestea, medicii ar fi fost cu toţii de acord să se urce în aparatul de zbor, în condiţiile în care transplantul trebuia făcut de urgenţă.
   
În aceste condiţii, pilotul Adrian Iovan ar fi spus: "Măcar să trecem de zona muntoasă".
   
Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, studentă în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, şi-au pierdut viaţa după ce avionul de mici dimensiuni, de tip BN2, la bordul căruia se afla un echipaj medical, a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
   
Profesorul Radu Deac a spus, într-o conferinţă de presă la Institutul Clinic Fundeni, că activitatea de transplant are un caracter de urgenţă şi că în momentul în care se dă alarma de transplant, echipele se formează rapid şi pornesc spre locul unde se află donatorul.
   
"Regret faptul că a fost desfiinţată instituţia AVIASAN, care avea multă experienţă în transportul cazurilor de urgenţă", a adăugat directorul Agenţiei Naţionale de Transplant.
   
Profesorul Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Digestivă şi Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni, a explicat, în conferinţa de presă, procedurile în transplantul hepatic, făcând menţiunea că, odată prelevat ficatul, acesta trebuie transplantat în cel mult opt ore.
   
El a spus că de la donatorul din Oradea au fost prelevaţi rinichii şi ţesuturi, iar despre rinichi se ştie că au fost deja transplantaţi de echipa de la Cluj.
   
Profesorul Irinel Popescu a adăugat că cinci ani a coordonat echipe şi chiar a zburat, în orice condiţii, cu avioane de zbor de orice fel, "şi de linie, şi medicale", pentru a preleva organe în vederea transplantului.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close