Antena 3 CNN Actualitate Turiştii străini: România, cea mai nesigură destinaţie din Europa (VIDEO)

Turiştii străini: România, cea mai nesigură destinaţie din Europa (VIDEO)

Turiştii străini: România, cea mai nesigură destinaţie din Europa (VIDEO)
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
20 Sep 2010   •   23:15

România este cea mai nesigură destinaţie turistică din Europa. Aşa spun străinii, care oricum nu prea se înghesuie să vină la noi. Cei care au trecut pe aici şi-au lăsat impresiile pe Internet, pe o reţea de socializare care are peste 15 milioane de utilizatori. Ne consideră neprimitori, sunt speriaţi de câinii vagabonzi şi de hoţi. Stăm bine doar la locuri pitoreşti şi fete frumoase.

Câinii vagabonzi, hoţii de buzunare, taximetriştii de la aeroport care-ţi iau şi pielea de pe tine. Toate ne-au trimis direct pe primul loc în topul celor mai nesigure destinaţii de vacanţă, întocmit de 6.500 de oameni din Asia, Statele Unite şi Europa.

Cel mai important sfat pe care îl primeşte un străin venit la Bucureşti este să fie cu ochii în patru la buzunare, la geantă şi la cerşetori. Cel mai des, străinii le cad pradă falşilor poliţişti.

Maidanezii îi bulversează însă cel mai mult pe străini. Noi i-am găsit ca acasă la ei în Centrul Vechi, partea de Bucureşti care ar trebui să fie cartea de vizită a Micului Paris.

Nici proverbiala ospitalitate românească nu pare să ne mai recomande. Suntem pe locul 9 din 29 între ţările cu cei mai neprietenoşi oameni. Prindem de-abia locul 16 când vine vorba despre destinaţii romantice şi 19 în preferinţele gurmanzilor.

Observator

×
Subiecte în articol: turisti straini România
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close