x close

Fii alături de noi!

Turnul din Pisa are rivali la Cernavodă. Patru blocuri s-au înclinat cu 70 de centimetri faţă de sol

de 02 Noi 2010   •   22:37
Turnul din Pisa are rivali la Cernavodă. Patru blocuri s-au înclinat cu 70 de centimetri faţă de sol 16
Foto: Videonews
Faimosul turn înclinat din Pisa are rivali la Cernavodă. Patru blocuri construite în anii '80, s-au înclinat cu 70 de centimetri faţă de verticală.

Aproape 500 de oameni trăiesc zilnic cu frica în sân în aceste blocuri. Au fost construite înainte de 89 pe un teren instabil, care se tasează de fiecare dată cand este infitrat de apa. Tot aici a mai fost adus pământul rezultat de la construirea şoselei Cernavoda.

Oamenii care locuiesc aici ştiu la ce pericol se supun. Iar situaţia nu pare să se modifice prea curând. Autorităţile spun că pentru redresarea imobilelor nu sunt fonduri. Sumele necesare ar descoperi bugetul primariei pe zece ani.

Cu aproape 30 de ani în urmă la Cernavodă se construia cartierul muncitoresc Trust. Amplasat pe o colină lângă şoseaua Cernavoda - Medgidia, cu vedere la canalul Dunare-Marea Neagra.

Pentru că pământul de sub fundaţie se mişcă, clădirile se pot prăbuşi oricând. La orice cutremur, la o ploaie mai serioasă sau pur şi simplu dacă în apropiere se spărge o conductă. Oamenii ştiu asta.

Cei care locuiesc aici s-au adaptat. Au grijă să nu umple prea mult farfuriile sau paharele şi... să ţină uşa. Dincolo de glume şi experimente, crăpăturile din pereţi le aduc mereu aminte că trăiesc în pericol.

Oricum, bani nu există pentru consolidări. Localnicii spun că "s-a făcut ceva pe vremea lui Ceauşescu". După, nu au mai fost fonduri. Între timp asociaţia proprietarilor s-a împărţit în două. Unii se roagă să nu vină cutremurul, alţii vor să vândă.

Din calculele experţilor lucrările pentru consolidarea celor patru blocuri ar costa aproape un milion de euro.
Cernavodă. Patru blocuri construite în anii '80 s-a înclinat cu 70 de centimetri faţă de sol


poza

Actualitate

Scandal la vârful BCCO București. Subalterni amenințați de superior

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti sunt oameni care, prin natura muncii, îşi riscă vieţile. îşi neglijează familiile. totul...

28 Iul 2016  •  17:08

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Laura Bretan a ajuns în semifinală la ”America’s Got Talent”. Fetiţa de 14 ani a cucerit total publicul

Visul româncei Laura Bretan este tot mai aproape de a se realiza. Fetiţa de 14 ani, care a reuşit să cucerească şi America, a trecut mai departe şi s-a calificat în semifinale la showul ”America’s Got Talent”, după ce a fost votată de public. Laura a făcut un pas important spre marele premiu în valoare de un milion de dolari.

28 Iul 2016  •  15:37

sati