Antena 3 CNN Actualitate Un medic legist acuză presiuni în dosarul de omor al vicepreşedintelui CJ Olt

Un medic legist acuză presiuni în dosarul de omor al vicepreşedintelui CJ Olt

Un medic legist acuză presiuni în dosarul de omor al vicepreşedintelui CJ Olt
23 Oct 2013   •   15:40

Medicul legist Sorin Lesnic a denunţat presiuni în dosarul de omor al vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt, într-o intervenţie telefonică la ediţia de miercuri a emisiunii "Se întâmplă în România", de la Antena 3.

Medicul, care a fost desemnat să se ocupe de victima unui accident rutier provocat de vicepreşedintele CJ Marius Oprescu, a afirmat că a fost abordat "într-o maniera brutală" de doi colegi din spital care i-au transmis "să îşi bage minţile în cap", l-au înjurat şi l-au avertizat să fie atent ce scrie în expertiza medico-legală.

"Eram în faza de documentare, de strângere de înscrisuri medicale şi de discuţii cu colegii care l-au îngrijit pe acest pacient, când am fost abordat într-o maniera brutală şi neetică de doi oameni. Nu pot să spun numele lor.  Erau colegi din spital care, într-o manieră insidioasă mi-au transmis să îmi bag minţile în cap, că nu pot să fac ce vreau eu, la autopsie să fiu foarte atent ce concluzii dau pentru că nu ştiu toate implicaţiile", a declarat medicul Sorin Lesnic la Antena 3.

"M-am simţit dator să anunţ procurorul de caz care m-a sfătuit să sun la 112 pentru a chema un echipaj de poliţie pentru că, în calitate de expert medico-legal desemnat oficial într-o expertiză, nu puteam să imi efectuez expertiza din cauza acestor presiuni vădite", a mai spus medicul legist.

Este un scandal uriaş în judeţul Olt, unde procurorii verifică dacă se încearcă muşamalizarea unui accident în care vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Marius Oprescu, a ucis un căruţaş.

Accidentul s-a produs pe Drumul Judeţean 677 în satul Criva.

×
Subiecte în articol: accident
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close