Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Alberto Contador: „Voi continua în ciclism şi voi reveni mai puternic”

Alberto Contador: „Voi continua în ciclism şi voi reveni mai puternic”

Alberto Contador: „Voi continua în ciclism şi voi reveni mai puternic”
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    08 Feb 2012   •   11:29

Alberto Contador a susţinut o conferinţă de presă după ce a fost suspendat doi ani pentru doping în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv, rutierul spaniol susţinând că este nevinovat şi ca va face apel la Curtea Federală din Elveţia.

Avocaţii mei studiază toate posibilităţiile şi, aşa cum am spus şi înainte, trebuie să luptăm până la sfârşit. Văzând sentinţa, mă simt în continuare nevinovat. Nu m-am dopat”, a spus Contador, care, în urma deciziei TAS, a pierdut şi titlurile câştigate în Turul Franţei 2010 şi Turul Italiei 2011.

Ciclistul iberic, considerat cel mai valoros din generaţia sa, nu are de gând să renunţe şi a anunţat că intenţionează să revină în competiţii în luna august, atunci când suspendarea sa se va sfârşi.

Voi continua în ciclism şi o voi face la fel de curat ca şi până acum. Ştiu că această poveste mă va face mai puternic în viitor”, a precizat ibericul.

În replică, preşedintele Agenţiei Mondiale Anti-Doping, John Fahey, consideră că spaniolul ar fi putut scăpa cu doar un an de suspendare, însă acesta a plătit pentru implicarea politicienilor în acest caz.

Cred că politicienii şi oamenii din guverne ar trebui să nu se implice în administrarea problemelor legate de dopaj. Contador a trişat prin doping, punct. Este regretabil că, atunci când federaţia spaniolă a propus o suspendare de 12 luni, un politician important a făcut o declaraţie publică în care a susţinut nevinovăţia lui Contador. Apoi propunerea respectivă a fost retrasă, iar Contador a fost exonerat. În aceste condiţii, Agenţia Mondială Anti-Doping nu a avut de ales şi a făcut apel”, a declarat Fahey pentru Reuters.

Alberto Contador a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol în timpul Turului Franţei din 2010, însă spaniolul a susţinut mereu că este nevinovat şi că substanţa respectivă a ajuns în corpul său pentru că a mâncat carne de vită contaminată.

Pe lângă suspendare şi pierderea mai multor titluri, decizia TAS îl poate costa pe Contador 5 milioane de euro, bani însemnând premii, salarii şi amenzi.

Contador are la dispoziţie 30 de zile pentru a face apel la decizia TAS.


×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close