Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto FIA retrage din Formula 1 numărul 17, după decesul lui Jules Bianchi

FIA retrage din Formula 1 numărul 17, după decesul lui Jules Bianchi

FIA retrage din Formula 1 numărul 17, după decesul lui Jules Bianchi
20 Iul 2015   •   17:51

În Formula 1 nu va mai exista nr. 17, al lui Jules Bianchi, la startul unui Mare Premiu de F1, anunță Federația internațională de automobilism (FIA), potrivit Agerpres.

Conducerea FIA a luat această decizie pentru a-i aduce un omagiu lui Jules Bianchi, decedat săptămâna trecută.

Numerele mașinilor fiind acum alese de piloți, FIA a considerat corect să retragă din circuit numărul pe care îl purta pilotul francez.

Pilotul francez de Formula 1 Jules Bianchi, 25 ani, aflat în comă după un accident produs în cursul Marelui Premiu al Japoniei ediția 2014, a încetat din viață vineri seara, într-un spital din Nisa (sudul Franței).

Victima unui teribil accident la volanul monopostului său Marussia, pe circuitul de la Suzuka, în ziua de 5 octombrie 2014, Jules Bianchi s-a aflat de atunci în comă. El era pilot titular la Marussia începând din 2013 și a disputat în total 34 de Mari Premii în cursul carierei sale, obținând 2 puncte în Campionatul Mondial de Formula 1.

În mai 2014, Jules Bianchi a marcat, pe circuitul de la Monaco, primele sale două puncte în Formula 1, grație unui loc 9 obținut la mare luptă, după ce a plecat de pe ultimele locuri ale grilei de stat și în ciuda unei penalizări de cinci secunde, pe un circuit unde depășirile se pot efectua foarte greu.

Grație acelor două puncte obținute de francez și a veniturilor comerciale aduse de acestea, echipa Marussia a fost salvată în această iarnă de la faliment.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close