Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Sandra Izbaşa a anunţat că se retrage după Campionatele Mondiale

Sandra Izbaşa a anunţat că se retrage după Campionatele Mondiale

Sandra Izbaşa a anunţat că se retrage după Campionatele Mondiale
de M.T.    |    09 Sep 2013   •   11:24

Sandra Izbaşa a anunţat că se retrage din gimnastică, după Campionatele Mondiale de la Antwerp, care vor începe pe 30 septembrie, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Dubla campioană olimpică a declarat că  nu se mai gândeşte să participe şi la Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro, din 2016.

În vârstă de 23 de ani, Sandra Izbaşa, are la activ 27 de medalii câştigate de-a lungul carierei la Europene, Mondiale, dar şi la Jocurile Olimpice. Dintre acestea, 13 sunt de aur.

„Tot ce îmi doresc e să ajung acolo sănătoasă, să mă pot acomoda foarte bine cu solul. Nu mă duc acolo cu gândul să câştig o medalie, dar vreau să-mi fac exact execuţiile de acasă, nimic mai mult, nimic mai puţin. Mai am lucruri de pus la punct, sunt conştientă, dar deocamdată merg la sigur”, a declarat Izbaşa.

Sportiva legitimată la clubul Steaua a participat weekend-ul trecut la Campionatele Naţionale de gimnastică, acolo unde a ocupat primul loc la sol, aparatul său favorit.

De altfel, solul i-a adus şi primul titlu olimpic, în 2008, la Beijing, la finalul unei evoluţii electrizante, care a ridicat publicul în picioare.

„Îmi doresc din suflet să fac acest Mondial, pentru că îi duc dorul din 2007, atunci a fost ultimul meu Mondial. Aş vrea să-l fac pentru mine, pur şi simplu să mă retrag aşa frumos, indiferent de rezultat. Aşa am decis şi cu antrenorii, a fost o decizie grea, dar nu se ştie niciodată. O să-mi păstreze în continuare tonusul, voi intra în sală, fără presiune, să fac acest sport ca şi hobby, dar nu mă gândesc la Rio. Am nevoie de o pauză care cred că e binemeritată”, a mai spus gimnasta, potrivit Adevărul.

În 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra, Izbaşa a adus una din cele două medalii de aur ale delegaţiei României, reuşind să câştige surprinzător finala de la sărituri.

Alături de cele două medalii de aur, Sandra Izbaşa a mai urcat de tot atâtea ori pe podiumul olimpic, alături de colegele sale din echipa României, cu care a obţinut medaliile de bronz atât în 2008, cât şi în 2012.

×
Subiecte în articol: Sandra Izbasa retragere
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close