Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia învinge Franţa cu 17-9

Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia învinge Franţa cu 17-9

Turneul celor Şase Naţiuni: Anglia învinge Franţa cu 17-9
27 Feb 2011   •   10:13

Anglia a devenit principala favorită la câştigarea ediţiei din acest an a Turneului celor Şase Naţiuni, după ce s-a impus pe teren propriu în faţa Franţei, cealaltă echipă neînvinsă şi actuala campioană, cu scorul de 17-9.

 
Francezii aveau opt victorii consecutive în Six Nation înainte de partida de pe Twickenham, ultimul lor eşec în această competiţie datând din martie 2009, atunci când au pierdut chiar împotriva Angliei. „Cocoşii” au sperat doar o repriză că seria lor de invincibilitate va continua, după primele 40 de minute scorul fiind egal, 9-9.
 
În repriza a doua însă, englezii nu le-au lăsat nicio şansă adversarilor. O încercare a lui Ben Foden şi o lovitură de pedeapsă reuşită a lui Jonny Wilkinson au stabilit scorul final şi aşează Anglia în postura de lider solitar în clasament, după trei etape disputate.
 
În cel de-al doilea meci desfăşurat sâmbătă, Ţara Galilor a câştigat cu 24-16 în faţa Italiei, la Roma. Galezii au pus capăt astfel unei tradiţii nefavorabile, care spunea că în anii în care are loc Cupa Mondială de rugby nu câştigă în faţa italienilor. La succesul de pe Flaminio au contribuit Morgan Stoddart şi Sam Warburton, fiecare câte un eseu, şi Stephen Jones, trei lovituri de pedeapsă, în timp ce de la gazde au punctat Mirco Bergamasco, două lovituri de pedeapsă, şi Gonzalo Javier Canale li Sergio Parisse, ambii cu câte o încercare.

×
Subiecte în articol: rugby Anglia Franta
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close