Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Cursa de la Austin ar putea fi scoasă din calendarul CM de Formula 1 din 2012

Cursa de la Austin ar putea fi scoasă din calendarul CM de Formula 1 din 2012

Cursa de la Austin ar putea fi scoasă din calendarul CM de Formula 1 din 2012
de M.T.    |    18 Noi 2011   •   12:25

Organizatorii Marelui Premiu al Statelor Unite de la Austin au primit un ultimatum din partea lui Bernie Ecclestone, care i-a informat că au la dispoziţie o săptămână pentru a semna noul contract de construcţie al circuitului şi a vira taxa de participare.

Avertismentul venit din partea lui Ecclestone se datorează faptului că pe 7 decembrie Consiliul Mondial al FIA trebuie să ratifice calendarul sezonului viitor.

SUA ar fi trebuit să revină în Formula 1 în 2012, cu un Mare Premiu pe circuitul de la Austin, însă construcţia acestuia a fost abandonată, după ce Ecclestone a reziliat contractul cu compania care ar fi trebuit să organizeze evenimentul. Varianta care ar putea salva cursa o reprezintă semnarea unui nou acord cu Circuit of The Americas (COTA).

Acest lucru trebuie să se întâmple înainte de ratificarea calendarului pentru 2012. Proprietarii circuitului din Texas au la dispoziţie o săptămână. Noi vom fi în Brazilia (pentru ultima cursă din acest an - n.r.), aşa că ei pot reveni săptămâna viitoare”, a declarat Ecclestone pentru Reuters.

Britanicul de 81 de ani a negat că nu încearcă să facă mai mult pentru salvarea cursei texane pentru că deja a semnat contractul pentru un Mare Premiu în New Jersey, care va debuta în Formula 1 în 2013.

Nu este nimic adevărat. De 18 luni mă chinui să închei contractul cu cei din Austin, iar dacă ar fi avut banii, sunt sigur că nu ar fi fost probleme. Trebuie să plătească naibii! Ce vor să fac, să aştept până anul viitor? Să mergem acolo cu bolizii, să dăm câteva ture şi apoi să nu avem niciun ban? Echipele vor să fie plătite”, a explicat, în stilul caracteristic, Ecclestone.

Prin intermediul unui comunicat oficial, COTA a anunţat că Marele Premiu al Statelor Unite ar putea fi amânat pentru sezonul 2013, propunerea venind chiar din partea lui Ecclestone.

În cazul în care nu se va ajunge la niciun acrod, sezonul 2012 al Formulei 1 va avea doar 19 etape, ideea de a readuce Turcia în calendar nefiind luată în calcul.

×
Subiecte în articol: Texas CM de Formula1 Bernie Ecclestone
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close