Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Kimi Raikkonen revine în Formula 1. A semnat cu Renault

Kimi Raikkonen revine în Formula 1. A semnat cu Renault

Kimi Raikkonen revine în Formula 1. A semnat cu Renault
29 Noi 2011   •   11:10

Renault a confirmat revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 începând cu anul viitor, anunţând că a ajuns la o înţelegere cu pilotul finlandez.

Raikkonen, care a părăsit Formula 1 la finalul sezonului 2009, s-a aflat în negocieri cu Williams pentru o posibilă revenire, dar înţelegerea a căzut iar Renault, care se va numi Lotus din 2012, a acţionat rapid.

În vârstă de 32 de ani, Raikkonen a lăsat Formula 1 pentru Campionatul Mondial de Raliuri, unde a petrecut ultimele două sezoane, în timp ce a concurat şi într-o cursă Nascar Truck.

Finlandezul a câştigat titlul în Formula 1 cu Ferrari, în 2007, şi are un total de 18 victorii de la debutul său în Marele Circ din 2001.

Renault a apelat la serviciile lui după ce Robert Kubica a confirmat săptămâna trecută că nu este pregătit să înceapă sezonul 2012 din cauza accidentului dramatic în care a fost implicat în februarie.

Raikkonen a semnat un contract pe doi ani cu Renault. "Sunt încântat să revin în Formula 1 după o pauză de doi ani şi sunt recunoscător celor de la Lotus Renault GP că mi-au oferit această şansă", a spus Raikkonen.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Renault
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close