Antena 3 CNN Sport Cupa Mondială Selecţionerul Italiei, nemulţumit de faptul că FIFA nu a permis pauze de hidratare în timpul meciului cu Anglia

Selecţionerul Italiei, nemulţumit de faptul că FIFA nu a permis pauze de hidratare în timpul meciului cu Anglia

Selecţionerul Italiei, nemulţumit de faptul că FIFA nu a permis pauze de hidratare în timpul meciului cu Anglia
de M.T.    |    15 Iun 2014   •   05:22

Decizia FIFa de a nu permite pauzele de hidratare a fost dur criticată de selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, la finalul partidei cu Anglia, pe care squadra azzurra a câştigat-o cu 2-1.

Duelul dintre cele două foste campioane mondiale a avut loc la Manaus, oraş aflat în mijlocul junglei amazoniene, iar căldura şi umiditatea i-a afectat pe fotbalişti. Claudio Marchisio, autorului golului de 1-0, a declarat la sfârşitul meciului că, în anumite momente, s-a simţit ca şi cum „aş fi avut halucinaţii”.

„A fost o nebunie să nu avem pauze în astfel de condiţii. Era imposibil să păstrăm acelaşi nivel de intensitate a jocului, iar echipa a suferit”, a spus Prandelli la microfonul RAI.

Referitor la meci, tehnicianul italian consideră că „a fost o partidă epică, pe care ne-o vom aminti toata viaţa, împotriva uneia dintre cele mai puternice echipe de la Cupa Mondială”.

„Am ştiut însă să profităm de abilitatea noastră de a ţine de minge. Puţine echipe au calitatea noastră la mijlocul terenului, fără a uita de clasa lui Pirlo în conducerea jocului”, a explicat Prandelli.

De asemenea, antrenorul de 56 de ani consideră că echipa sa a stat mult mai bine din punct de vedere fizic: „Am lucrat bine la antrenamente. La mijlocul reprizei a doua, jucătorii englezi aveau crampe. Asta înseamnă că munca noastră a dat roade”.

De cealaltă parte, în ciuda înfrângerii, selecţionerul Angliei, Roy Hodgson, consideră că meciul cu Italia oferă destule motive de optimism.

„Nu suntem genul de echipă care să stea să se apere şi, din păcate, le-am oferit câteva oportunităţi italienilor. Dar evoluţia noastră ne dă încredere”, a spus Hodgson.

„Este foarte greu să acceptăm că am pierdut. Am sperat într-un start perfect, dar nu trăim într-o lume perfectă. În repriza a doua, am făcut totul pentru a înscrie”, a adăugat antrenorul englez.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close