Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Liga Campionilor: Arsenal iese din criză la Udine. Viktoria Plzen, în premieră în grupe

Liga Campionilor: Arsenal iese din criză la Udine. Viktoria Plzen, în premieră în grupe

Liga Campionilor: Arsenal iese din criză la Udine. Viktoria Plzen, în premieră în grupe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    24 Aug 2011   •   23:55

Ultimele meciuri din play-off-ul Ligii Campionilor, care au avut loc miercuri seară, au consfinţit calificarea în grupe a echipelor care plecau cu prima şansă după prima manşă, singura excepţie fiind victoria lui BATE Borisov în Austria, împotriva lui Sturm Graz.

 
Cu un start de sezon extrem de slab, un singur punct în primele două etape din Premier League, şi rămasă fără Fabregas şi Nasri, Arsenal a luat o importantă gură de oxigen în Italia, reuşind să se impună cu 2-1 în faţa lui Udinese şi să se califice mai departe cu scorul general de 3-1.
 
Echipa lui Arsene Wenger nu a fost însă scutită de emoţii, Antonio Di Natale deschizând scorul pentru friulani în finalul primei reprize, pentru ca acelaşi jucător să rateze un penalty în partea a doua, la puţin timp după ce Van Persie egalase pentru tunari. Cu 20 de minute înainte de final, Theo Walcott, autorul golului din tur, a marcat din nou în poarta lui Handanovic, pecetluind calificarea lui Arsenal, care aşteaptă acum derbyul cu Manchester United din weekend.
 
Viktoria Plzen va evolua în premieră în grupele Ligii Campionilor, în urma victoriei cu 2-1 în faţa lui FC Copenhaga, goluri Bakos şi Duris, respectiv Bolanos. Campioana Cehiei reuşise să se impună şi în meciul tur, în Danemarca, cu 3-1.
 
Belgianul Witsel, cu o dublă, şi Luisao au marcat golurile prin care Benfica a învins-o la Lisabona pe fosta adversară a lui FC Vaslui, Twente Enschede, scor 3-1, după ce în tur remizase în Olanda. Reuşita de onoare a batavilor i-a aparţinut lui Bryan Ruiz.
 
Învingătoare cu 3-1 pe teren propriu, Lyon a avut emoţii în returul cu Rubin Kazan după ce Natcho a deschis scorul pentru formaţia rusă în minutul 77. Bakary Kone a marcat însă cu trei minute înainte de final şi a înlăturat orice dubiu în privinţa calificării, gruparea din nordul Franţei urmând să joace pentru al 12-lea an la rând în grupele Ligii Campionilor.
 
Surpriza serii a fost produsă de BATE Borisov, care, după 1-1 acasă cu Sturm Graz, a câştigat cu 2-0 în Austria, goluri Volodko şi Simic, calificându-se astfel pentru a doua oară în istorie în grupe. Campioana Belarusului a mai participat în această fază a competiţiei în sezonul 2008-2009, atunci când a reuşit două rezultate de egalitate împotriva lui Juventus.
 
Play-off Liga Campionilor, Retur
 
Rubin Kazan (Rusia) - O. Lyon (Franţa) 1-1, în tur 1-3
Viktoria Plzen (Cehia) - FC Copenhaga (Danemarca) 2-1, în tur 3-1
Sturm Graz (Austria) - BATE Borisov (Belarus) 0-2, în tur 1-1
Benfica (Portugalia) - FC Twente (Olanda) 3-1, în tur 2-2
Udinese (Italia) - Arsenal (Anglia) 1-2, în tur 0-1

 

×
Parteneri
Cod galben de furtuni severe în România! Informare meteo de vreme rea
x close