Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Rennes s-a calificat în finala Cupei Franţei

Rennes s-a calificat în finala Cupei Franţei

Rennes s-a calificat în finala Cupei Franţei
Sursa foto: Foto: ligue1.com
de M.T.    |    16 Apr 2014   •   10:25

Rennes are şansa de a pune capăt unei perioade de 43 de ani fără trofeu, după ce s-a calificat în finala Cupei Franţei.

În semifinala disputată pe Stade de la Route din Lorient, Rennes a învins cu 3-2 pe Angers, echipă din liga a doua, revenind după ce a fost condusă încă din debutul partidei.

Mohamed Yattara a deschis scorul pentru Angers în minutul 3, dar echipa de pe locul 14 în Ligue 1 a întors rezultatul până la pauză, graţie golurilor marcate de doi jucători achiziţionaţi în perioada de transferuri din ianuarie.

Suedezul Ola Toivonen a egalat după un sfert de oră de joc, iar polonezul Kamil Grosicki a adus-o în avantaj pe Rennes în minutul 36.

La trei minute de la reluare, Jean Makoun a dus scorul la 3-1, pentru ca rezultatul final să fie stabilit în minutul 89, când Yattara a transformat un penalty şi a făcut dubla.

„Suntem fericiţi să fim în finală, dar încă avem motive să fim îngrijoraţi din cauza ampionatului. Dacă vom reuşi să ne asigurăm supravieţuirea rapid şi să câştigăm Cupa Franţei, va fi un bun sezon de tranziţie”, a declarat Philippe Montanier, antrenorul învingătorilor.

Pentru Rennes este prima prezenţă în finala Cupei Franţei după eşecul dureros din 2009, când Guingamp, atunci în liga a doua, reuşea să câştige în ultimul act cu 2-1, prind două goluri înscrise în ultimele 20 de minute.

De asemenea, echipa din nord-vestul Franţei a pierdut şi finala Cupei Ligii de anul trecut, 0-1 cu Saint-Etienne.

Rennes are în palmares două Cupe ale Franţei, ultima fiind cucerită în 1971, după o finală cu Olympique Lyon.

La sfârşitul meciului cu Angers, fanii lui Rennes au invadat terenul de joc, sărbătorind alături de favoriţi calificarea în ultimul act al Cupei Franţei, care oferă clubului o nouă şansă de a încheia o perioadă de peste patru decenii fără trofeu.

În finală, care va avea loc pe 3 mai, la Paris, Rennes va juca împotriva câştigătoarei din cealaltă semifinală, care se va disputa miercuri între Guingamp şi Monaco.

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close