Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Seară de pomină în Liga Campionilor. Bayern Munchen a pierdut la BATE Borisov

Seară de pomină în Liga Campionilor. Bayern Munchen a pierdut la BATE Borisov

Seară de pomină în Liga Campionilor. Bayern Munchen a pierdut la BATE Borisov
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de N.B.    |    03 Oct 2012   •   11:21

Liga Campionilor a debutat cea de-a doua etapă din faza grupelor cu un meci dramatic între Spartak Moscova şi Celtic Glasgow, în Grupa G. Ruşii porneau ca favoriţi, după un prim meci curajos împotrva Barcelonei, pierdut cu 2-3 pe Camp Nou.

În ciuda aşteptărilor, Celtic a deschis scorul, prin Hooper ('12) şi a condus ostilităţile aproape întreaga repriză. Emenike a egalat pentru Spartak ('42) şi a dus-o în avantaj la reluare ('48). Căpitanul moscoviţilor le-a dat o neaşteptată mână de ajutor scoţienilor, înscriind în propria poartă ('71), pentru ca Giorgos Samaras să joace rolul eroului pentru echipa din Glasgow, cu un gol în ultimul minut de joc. Celtic reuşeşte prima victorie în deplasare în Liga Campionilor, în timp ce Spartak pierde al doilea meci consecutiv cu scorul de 2-3.

La Lisabona, Barcelona a rezolvat cel mai dificil meci al grupei, deplasarea împotriva Benficăi. Lionel Messi a dat două pase de gol pentru Alexis Sanchez ('6) şi Fabregas ('55). Posesia, 71% în favoarea catalanilor, a rezolvat restul meciului.

Carles Puyol a amuţit stadionul şi le-a dat mari emoţii suporterilor şi jucătorilor catalani. El s-a accidentat grav la o mână după ce a sărit la o minge în careul advers.

Rezultate/clasament Grupa G:

Spartak Moskova - Celtc Glasgow: 2-3
Benfica Lisabona - FC Barcelona: 0-2

1. Barcelona - 6p
2. Celtic - 4p
3. Benfica - 1p
4. Spartak - 0p

În Grupa E, Mircea Lucescu s-a deplasat cu echipa la Torino pentru a îi întâlni pe Juventus. Meciul a fost echilibrat, Shakhtar reuşind să deschidă scorul în minutul 23 prin Teixeira. Avantajul echipei din Donetsk a durat doar două minute. Bonucci a egalat pentru torinezi, iar 1-1 a fost şi scorul afişat de tabelă după cele 90 de minute regulamentare de joc.

Campioana en-titre s-a deplasat în Danemarca, pe terenul celor de la FC Nordsjælland. Juan Mata a deschis scorul în minutul 33 şi elevii lui Di Matteo au oprit orice încercare de egalare a danezilor. Meciul s-a închis definitiv în minutul 79, când David Luiz a dublat avantajul. Scorul a luat proporţii trei minute mai târziu prin dubla lui Mata, iar Ramires a închis tabela cu un gol în minutul 89.

Rezultate/clasament Grupa E:

Juventus Torino - Shakhtar Donetsk: 1-1
FC Nordsjælland - Chelsea Londra: 0-4


1. Chelsea - 4p
2. Shakhtar - 4p
3. Juventus - 2p
4. FC Nordsjælland - 0p

Cea mai mare surpriză a serii a venit de la Minsk, unde BATE Borisov a anihilat finalista ediţiei precedente a Ligii Campionilor. Aflată la adăpostul golului din minutul 23, înscris de Pavlov, echipa din Belarus a reuşit să îi frustreze pe jucătorii de la Bayern Munchen, care nu au găsit soluţii pentru a le sparge baricadele.

Situaţia a devenit mult mai serioadă în minutul 78, când Rodionov a mărit avantajul, iar bavarezii aveau de escaladat un munte dificil pentru a reveni. Franck Ribery a fost singurul marcator al nemţilor, golul său din minutul 90+1 a animat finalul meciului cu speranţe pentru un egal, însă tot Borisov a lovit pe contra atac, Renan Bressan (intrat în minutul 84 în locul lui Pavlov), scor final BATE Borisov - Bayern Munchen 3-1.

Valencia a reuşit o victorie importantă pe teren propriu, prin dubla lui Jonas ('38 şi '75), în ciuda şirului nesfârşit de ocazii pe care le-au oferit francezilor de la Lille.

Rezultate/clasament Grupa F:

BATE Borisov - Bayern Munchen: 3-1
FC Valencia - LOSC Lille: 2-0


1. BATE Borisov - 6p
2. Valencia - 3p
3. Bayern - 3p
4. Lille - 0p

În Grupa H, CFR a pierdut acasă cu Manchester United, 1-2, în timp ce Galatasaray a pierdut 0-2 cu Sporting Braga la Istanbul.



×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close