Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Spania şi Elveţia vor juca finala Campionatului European Under-21

Spania şi Elveţia vor juca finala Campionatului European Under-21

Spania şi Elveţia vor juca finala Campionatului European Under-21
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
23 Iun 2011   •   12:39

Spania şi Elveţia îşi vor disputa finala Campionatului European Under-21, care se desfăşoară în Danemarca, după ce au învins în semifinale Belarusul, respectiv Cehia, după prelungiri.

Spania pornea ca mare favorită în meciul cu Belarus, dar s-a văzut condusă după golul marcat de Voronkov în minutul 38. În ciuda asaltului continuu de la poarta lui Gutor, jucătorii bieloruşi au rezistat şi păreau să se îndrepte spre o victorie uriaşă. Nu a fost însă de acord Adrian, golghterul turneului.

Jucătorul lui La Coruna a egalat cu un minut înainte de final, apoi i-a adus în avantaj pe iberici în prelungiri. Golul lui Jeffren, marcat în minutul 23 al prelungirilor, a stabilit scorul final, 3-1, şi a pecetluit calificarea Spaniei în ultimul act.

Noi am avut 20 de şuturi pe poartă, eu numai două, astfel că sunt de părere că fotbalul ne-a răsplătit astăzi”, a spus Adrian, care a înscris de cinci ori la Europeanul din Danemarca.

În cea de-a doua semifinală, Elveţia a câştigat după prelungiri meciul cu echipa Cehiei, unicul gol fiind marcat în minutul 114 de Admir Mehmedi.

În mod evident, am fost echipa mai bună. Am avut o posesie a balonului mai mare, am încercat mai mult şi cred că am meritat să câştigăm şi să ajungem în finală”, a spus la finalul partidei vedeta elveţienilor, Xherdan Shaqiri.

Finala dintre Spania şi Elveţia va avea loc sâmbătă, 25 iunie, la fel ca şi meciul pentru locul 3, dintre Belarus şi Cehia.

×
Subiecte în articol: Spania Elvetia Danemarca
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close