Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii, după ce fostul fundaș dinamovist Cosmin Moţi a apărat două penalty-uri

Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii, după ce fostul fundaș dinamovist Cosmin Moţi a apărat două penalty-uri

Steaua a ratat calificarea în grupele Ligii, după ce fostul fundaș dinamovist Cosmin Moţi a apărat două penalty-uri
Sursa foto: Foto: EPA / Intact Images
28 Aug 2014   •   01:23

Campioana României, Steaua București, a ratat calificarea în grupele Ligii Campionilor, fiind învinsă cu 6-5 după executarea loviturilor de departajare de echipa bulgară Ludogoreț Razgrad, în manșa secundă a play-off-ului, disputată miercuri seara pe stadionul "Vasil Levski" din Sofia.

Steaua a jucat modest pe parcursul timpului regulamentar, cedând terenul gazdelor, care începuseră partida cu un handicap de un gol din partida tur. Bulgarii au presat şi au forţat deschiderea scorului, însă emoţiile au fost risipite abia în minutul 90, când Wanderson a prins un şut minune din voleu, de la marginea careului, după o respingere a lui Szukala în urma unui corner. 

În prelungiri, bulgarii s-au menținut în ofensivă și au impus ritmul jocului. Ex-dinamovistul Moți l-a pus la încercare pe Arlauskis cu o lovitură de cap, mingea fiind respinsă de goalkeeper-ul lituanian de sub bara transversală (min.92).

Moți avea să iasă la rampă în minutul 119, când a preluat tricoul de portar, după ce Stoianov a văzut cartonașul roșu pentru un fault comis în afara careului asupra lui Varela. Stoianov nu doar că a salvat Ludogoreţ de la primirea unui gol, însă i-a permis, indirect, şi lui Moţi să scrie o pagină în istoria UCL. 

Moți a reușit să apere două lovituri de la 11 m, executate de Pârvulescu și Râpă, ajutându-și echipa să se califice, în premieră, în grupele Ligii Campionilor. Moţi a fost de altfel şi primul executant al bulgarilor, transformând lovitura de la 11m. Scorul final a fost de 6-5 după loviturile de departajare.

În urma acestui eșec, Steaua își va continua parcursul european în grupele celei de-a doua competiții continentale, Europa League.

 


×
Subiecte în articol: Liga Campionilor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close