Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua pierde clar cu Stuttgart, scor 1-5, şi are emoţii pentru calificarea în primăvara europeană

Steaua pierde clar cu Stuttgart, scor 1-5, şi are emoţii pentru calificarea în primăvara europeană

Steaua pierde clar cu Stuttgart, scor 1-5, şi are emoţii pentru calificarea în primăvara europeană
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Noi 2012   •   00:52

Peste 50.000 de oameni prezenţi pe Arena Naţională din Bucureşti au sperat să sărbătorească o calificare în primăvara europeană, dar au asistat la o înfrângere fără drept de apel a Stelei în faţa celor de la VfB Stuttgart, scor 1-5.

În ciuda faptului că rămân lideri în grupa E a Europa League, roş-albaştrii vor juca pentru un loc în 16-imile de finală ale competiţiei pe terenul lui FC Copenhaga, în ultima etapă, acolo unde au două variante din trei, egalul şi victoria. Dar calificarea poate fi obţinută şi în cazul unei înfrângeri în Danemarca, dacă Stuttgart nu va câştiga acasă cu Molde.

Steaua nu a avut practic nicio şansă în faţa unui adversar motivat, bine aşezat pe teren şi, în special, mai valoros. Lucrurile au scăpat de sub control pentru elevii lui Laurenţiu Reghecampf încă din debutul întâlnirii, germanii înscriind de trei ori în primele 25 de minute.

Primele două goluri, marcate de Serdar Tasci şi de Martin Harnik, au venit după faze fixe, un corner şi o lovitură liberă, la care apărarea stelistă a greşit nepermis, în timp ce al treilea a fost înscris de japonezul Gotoku Sakai, care a tras imparabil de la marginea careului, după o pasă primită de la conaţionalul său Shinji Okazaki.

Cei doi jucători niponi au schimbat rolurile la reuşita care a dus scorul la 4-0 în minutul 31, Sakai centrând ideal pentru lovitura de cap din careu a lui Okazaki. În tot acest timp, Steaua a fost incapabilă de replică, singurele momente de relativ pericol la poarta lui Ulreich avându-l în prim-plan pe Pintilii, care a trimis de două ori peste, din situaţii favorabile.

După pauză, Okazaki a realizat dubla, în minutul 55, învingându-l din apropiere pe Tătăruşanu, la capătul unei faze confuze în careul stelist, iar din acel moment, oaspeţii nu au mai forţat la fel de mult. Pentru câteva minute, publicul de pe stadion a uitat de supărarea pricinuită de rezultat, pentru că, în Norvegia, Molde reuşise să egaleze pe FC Copenhaga, iar roş-albaştrii erau calificaţi.

Danezii au marcat însă şi au câştigat în cele din urmă cu 2-1, amânând deznodământul grupei pentru ultima etapă, în timp ce Steaua s-a mulţumit doar cu golul de onoare, înscris de Mihai Costea în minutul 82, dar reuşita fostului craiovean nu a fost suficientă pentru ca bucureştenii să evite cea mai clară înfrângere din istoria clubului în cupele europene.

Steaua: Tătăruşanu - Szukala, Gardoş (M. Costea 32), Latovlevici, Chiricheş, Pintilii (Prepeliţă 58), Chipciu, Tănase (A. Rocha 62), Bourceanu, Rusescu, Popa

Stuttgart: Ulreich - Sakai (Rudiger 70), Tasci, Rodriguez, Molinaro, Kvist, Harnik (Traore 61), Kuzmanovic, Gentner (Hajnal 46), Okazaki, Ibisevic

Clasament grupa E: 1.Steaua 10p, 2.Stuttgart 8p, 3.Copenhaga 7p, 4.Molde 4p.

×
Parteneri
Câți bani vor primi românii în plus, în mână, după majorarea salariului minim
x close