Antena 3 CNN Sport Medalie de aur la tenis de masă pentru România | Bernadette Szocs este campioană la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Medalie de aur la tenis de masă pentru România | Bernadette Szocs este campioană la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023

Bernadette Szocs a câștigat, marți seara, proba de simplu feminin în competiția de tenis de masă de la Jocuriile Europene Cracovia Malopolska 2023.

Medalie de aur la tenis de masă pentru România | Bernadette Szocs este campioană la Jocurile Europene Cracovia Malopolska 2023
Sursa foto: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român
de Claudia Popovici    |    27 Iun 2023   •   21:40

Bernadette Szocs obține prima mare performanță a carierei în proba de simplu, devenind campioană a Jocurilor Europene, o variantă continentală a Jocurilor Olimpice. Românca a făcut un meci excelent, mai ales în a doua sa parte, revenind de la 1-3 și câștigând meciul după un set decisiv, pe care l-a dominat categoric, cu 4-3 (4-11, 7-11, 11-7, 8-11, 13-11, 11-9, 11-3)

Venită cu un avantaj moral covârșitor, având trei meciuri câștigate, fără set cedat, monegasca de origine chineză a dominat primele două seturi, adjudecate fără probleme și în care a dat senzația că se va impune din nou lejer, fără set cedat.

Bernedette Szocs a început munca de recuperare, câștigând un prim set în toate întâlnirile, în fața lui Yang, după care monegasca a dus scorul la 1-3, notează Mediafax. 

A urmat un set extrem de disputat, în care Szocs a reușit să valorifice abia a patra minge de set, câștigat cu 13-11.

De aici, Szocs a reușit un nou set, egalizator, în care jocul ei a fost ușor peste cel al adversarei sale, mai ales în prima sa parte, când a condus cu 5-0. Punctul cu care a câștigat setul a fost ușor norocos, mingea prinzând chiar marginea mesei.

În decisiv, Yang a cedat complet inițiativa și a reușit doar 3 puncte, pierzând titlul de campioană în favoarea româncei, după ce a avut 2 seturi avans.

Alături de titlul de campioană al Bernadettei Szocs, Eliza Samara a câștigat la rândul ei medalia de bronz, după o victorie în fața polonezei Natalia Bajor, cu 4-3 (11-9, 4-11, 13-11, 9-11, 9-11, 11-7).

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close