Antena 3 CNN Sport Off Sport Copos, Stoica, Pădureanu, Borcea, frații Becali, Popescu, Nețoiu - condamnați la ani grei de închisoare

Copos, Stoica, Pădureanu, Borcea, frații Becali, Popescu, Nețoiu - condamnați la ani grei de închisoare

Copos, Stoica, Pădureanu, Borcea, frații Becali, Popescu, Nețoiu - condamnați la ani grei de închisoare
Sursa foto: Foto: Mediafax
12 Noi 2012   •   16:11

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat la închisoare pe oamenii de fotbal implicaţi în dosarul transferurilor de fotbalişti, deciziile putând fi atacate cu recurs.

Acţionarul majoritar al FC Rapid Georghe Copos a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, acuzațiile împotriva acestuia fiind înșelăciune cu efecte deosebit de grave și evaziune fiscală. Contactat de jurnaliști, Copos a nu a vrut să comenteze nimic.

Dosarul vizează transferul fotbaliștilor între 1999 și 2005. În acest caz, 4 cluburi de fotbal au fost prejudiciate cu 10 milioane de euro.

Preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost de asemnea condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica a fost condamnat la 4 ani de închisoare, şi trei ani interzicere a unor drepturi, pentru înşelăcuine cu consecinţe deosebit de grave.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea a primit 7 ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani şi şase ani interzicere a unor drepturi.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare.

Impresarul Victor Becali a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru şapte ani.

Fostul fotbalist al echipei naţionale de fotbal a României, Gheorghe Popescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru înşelăciune.

Fostul acţionar al cluburilor Dinamo şi Universitatea Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi doi ani de interzicere a unor drepturi.


Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.
   
În rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999 - 2005.
   
Transferurile vizate

- Cristian Dulca - realizat în ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucureşti la clubul sud-coreean Pohang Steelers
- Iulian Arhire - de la clubul Oţelul Galaţi la Pohang Steelers, realizat în martie 1999
- Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat în iunie 1999
- Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistriţa la VfB.Stuttgart, din iulie 1999
- Paul Codrea - de la Dinamo Bucureşti (împrumutat la F.C. Argeş Dacia Piteşti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat în ianuarie 2001
- Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Dinamo Kiev din Ucraina
- Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucureşti la Deportivo Alaves
- Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam
- Lucian Sânmărtean - din august 2003, de la Gloria Bistriţa la Panathinaikos Atena
- Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucureşti la Galatasaray Istanbul
- Dan Alexa - de la Dinamo Bucureşti la Guoan Beijing, în Republica Populară Chineză, realizat în luna iunie 2004
- Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucureşti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Știre în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: George Copos condamnat la inchisoare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close