Antena 3 CNN Sport România a cucerit 13 medalii la Jocurile Invictus 2023: "Acum trei ani stăteam într-un scaun cu rotile și nu puteam să fac nimic"

România a cucerit 13 medalii la Jocurile Invictus 2023: "Acum trei ani stăteam într-un scaun cu rotile și nu puteam să fac nimic"

Echipa Invictus România a încheiat cele șapte zile de competiție de la Dusseldorf. 20 dintre militarii răniți în teatrele de operațiuni au format echipa care a reprezentat armata României la competițiile de acolo.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2023   •   21:03

După o săptămână de competiții, militarii români au fost primiți cu aplauze pe aeroport, la întoarcerea acasă. 13 medalii au adus țării noastre, dintre care patru de aur, cinci de argint și patru de bronz.

"Chiar dacă nu sunt importante medaliile, pentru mine contează că reflectă munca și pasiunea cu care m-am pregătit", a declarat Marcel Neagu, caporal 

Toți participanții au povești de viață impresionante.

"Acum trei ani de zile stăteam într-un scaun cu rotile și nu puteam să fac nimic. Tot în urmă cu trei ani de zile am intrat în acest proiect și azi împing căruțul kilometri, merg la înot", a precizat Valentin Popa, maistru militar.

Citește și: Succes pentru România! Elevii români au obţinut locul I la Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori

O parte dintre sportivii militari care au participat la jocurile de la Dusseldorf au participat și la ediția trecută și sunt multiplu medaliați. Federația României a fost formată din 87 de persoane, printre care și membrii ai familiilor. 

Jocurile Invictus promovează recuperare militarilor răniți prin sport și încurajează depășirea propriilor limite prin efort. 

×
Subiecte în articol: medalii Jocurile Invictus 2023 România
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close