Antena 3 CNN Sport Tenis Andrei Pavel şi Irina Spârlea, demişi de cârma echipelor României de Cupa Davis şi Fed Cup

Andrei Pavel şi Irina Spârlea, demişi de cârma echipelor României de Cupa Davis şi Fed Cup

Andrei Pavel şi Irina Spârlea, demişi de cârma echipelor României de Cupa Davis şi Fed Cup
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    25 Oct 2011   •   16:51

Andrei Pavel şi Irina Spârlea au fost demişi din funcţiile de căpitani nejucători ai echipelor de Cupa Davis, respectiv Fed Cup ale României, a declarat Ruxandra Dragomir, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, pentru Agerpres.

 
Motivele au fost faptul că Andrei Pavel şi Irina Spârlea nu sunt mereu disponibili. Ei vin o săptămână sau două pe an în România, apoi comunicarea destul de scăzută între conducerea Federaţiei Române de Tenis şi ei”, a precizat Dragomir.
 
Comitetul Director al Federaţiei Române de Tenis a hotărât, la data de 20 octombrie a.c., în urma analizei activitaţii căpitanilor de echipă de la Cupa Davis şi Fed Cup - Andrei Pavel, respectiv Irina Spîrlea, vacantarea acestor posturi. Măsura a fost luată pe fondul necesităţii unei mai susţinute şi continue implicări a căpitanilor de echipă în activitatea celor două echipe. Comitetul Director a solicitat Colegiului Antrenorilor sa faca propuneri pentru reocuparea posturilor pana la data de 15.11.2011”, se arată într-un comunicat al FRT.
 
Andrei Pavel a dezvăluit marţi că a aflat de decizia federaţiei de la Gabriel Trifu şi Horia Tecău. „M-au sunat să-mi spună că m-au dat afară. De la federaţie n-am primit niciun e-mail, niciun telefon. N-am mai pomenit aşa ceva, mi se pare o chestie foarte rea. N-au caracter, dacă este adevărat. Federaţia poate să facă schimbări, dar este absolut incorect să nu fiu anunţat. Nu cred că are vreo legătură cu rezultatele. Nu am avut niciun conflict cu nimeni. Dar, când au fost alegeri, am spus că mi se pare mai potrivit ca Florin Segărceanu să fie preşedinte. Poate că mi se trage de aici, altceva nu pot să-mi închipui. Ori eşti cu ei, ori împotriva lor”, a declarat fostul căpitan nejucător al României pentru ProSport.
 
Ruxandra Dragomir a explicat motivul pentru care Andrei Pavel nu a fost anunţat înainte de a afla despre demiterea sa din alte surse: „Noi am dat doar marţi dimineaţă decizia către Colegiul de Antrenori, aşa cum funcţionează fluxul de documente. Şedinţa Comitetului Director a avut loc vineri, iar cineva i-a anunţat între timp”.
 
Echipa de Cupa Davis a României a retrogradat din Grupa Mondială în această toamnă, după ce a pierdut cu 0-5 barajul cu Cehia, la Bucureşti, în timp ce echipa de Fed Cup nu a reuşit nici în 2011 promovarea în Grupa Mondială II.
 

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close