Antena 3 CNN Sport Tenis Serena Williams, eliminată surpinzător de la Australian Open. Federer câştigă în cinci seturi în faţa lui Tsonga

Serena Williams, eliminată surpinzător de la Australian Open. Federer câştigă în cinci seturi în faţa lui Tsonga

Serena Williams, eliminată surpinzător de la Australian Open. Federer câştigă în cinci seturi în faţa lui Tsonga
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    23 Ian 2013   •   15:09

Serena Williams a fost eliminată surpinzător în sferturile de finală de la Australian Open, fiind învinsă în trei seturi de noua senzaţie a tenisului american, Sloane Stephens.

Stephens, prezentă pentru prima oară în carieră între primele opt la un turneu de Grand Slam a revenit după ce a pierdut primul set, a profitat de problemele medicale ale Serenei şi a întors soarta meciului.

Jucătoarea de 19 ani a reuşit cea mai importantă victorie a scurtei sale cariere, impunându-se cu 3-6, 7-5, 6-4, şi va lupta pentru un loc în ultimul act cu Victoria Azarenka, deţinătoarea titlului la Melbourne şi ocupanta primei poziţii în ierarhia WTA.

Azarenka s-a calificat în semifinale după o victorie fără mari probleme în faţa rusoaicei Svetlana Kuznetsova (7-5, 6-1).

În cealaltă semifinală feminină, rusoaica Maria Sharapova o va întâlni pe Li Na, din China.

În turneul masculin, elveţianul Roger Federer şi francezul Jo-Wilfried Tsonga au oferit cel mai echilibrat meci din sferturile de finală.

La capătul unui joc întins pe cinci seturi, Federer a avut câştig de cauză, scor 7-6, 4-6, 7-6, 3-6, 6-3, şi va juca în penultimul act cu britanicul Andy Murray.

Campionul olimpic de la Londra s-a calificat fără emoţii în semifinale, după ce a trecut în trei seturi (6-4, 6-1, 6-2) de francezul Jeremy Chardy.

În a doua semifinală masculină, liderul mondial şi deţinătorul titlului de la Australian Open, sârbul Novak Djokovic, îl va avea ca adversar pe spaniolul David Ferrer.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close