Antena 3 CNN Life Știinţă Ralph Steinman a murit cu 3 zile înainte de anunţul oficial că a luat Premiul Nobel pentru Medicină

Ralph Steinman a murit cu 3 zile înainte de anunţul oficial că a luat Premiul Nobel pentru Medicină

Ralph Steinman a murit cu 3 zile înainte de anunţul oficial că a luat Premiul Nobel pentru Medicină
Sursa foto: Foto: Intact Images /EPA
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   17:39

Gafă la premiile Nobel pentru Medicină din acest an. Unul dintre cei trei laureaţi, canadianul Ralph Steinman, recompensat luni pentru cercetările din domeniul sistemului imunitar, a murit în urmă cu trei zile, a anunţat Universitatea americană Rockefeller, unde acesta preda de mai mulţi ani, potrivit AFP.

"Ralph Steinman a murit pe 30 septembrie", se afirmă în comunicatul emis de Universitatea Rockefeller, în care se precizează că savantul canadian în vârstă de 68 de ani a suferit de cancer la pancreas în ultimii patru ani de viaţă.

Potrivit site-ului nobelprize.org, în statutul Fundaţiei Nobel se specifică faptul că acordarea premiului cu acelaşi nume nu este posibil să se facă postum, cu excepţia cazului în care decesul a survenit după anunţul făcut de comitetul respectiv.

Luni, 3 octombrie, cercetătorii Bruce Beutler (SUA), Jules Hoffmann (Luxemburg) şi Ralph Steinman (Canada) au primit premiul Nobel pentru Medicină pe 2011. Steinman a fost premiat pentru revoluţionarea descoperirilor în modul în care funcţionează sistemul imunitar dobândit, în vreme ce Bruce Beutler şi Jules Hoffman împart jumătate din premiu, pentru lucrările lor asupra sistemului imunitar moştenit.

În 2010, Nobelul a fost câştigat de Robert Edwards, pentru contribuţia sa în domeniul tehnicilor de fertilizare in vitro.

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel medicina mort
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close