Antena 3 CNN Externe Cercetător din SUA: Până în 2015, armata americană va fi pe jumătate robotizată

Cercetător din SUA: Până în 2015, armata americană va fi pe jumătate robotizată

Cercetător din SUA: Până în 2015, armata americană va fi pe jumătate robotizată
Sursa foto: robot
06 Feb 2009   •   09:33

Armatele viitorului vor fi alcătuite din roboţi şi până în 2015 armata americană va fi pe jumătate robotizată, avertizează un cercetător american, în cadrul salonului Technology, Entertainement and Design (TED) din California.
Potrivit AFP, Peter Singer a declarat: "Suntem într-un punct de cotitură în ceea ce priveşte războiul, ca la invenţia bombei atomice". Autor al unor lucrări cu privire la conflictele armate, acesta a mai avertizat că folosirea roboţilor permite uneori salvarea vieţilor militarilor. Totuşi, utilizarea roboţilor riscă să exacerbeze violenţele, din cauza lipsei de empatie.
În prezent, armata americană îşi recrutează soldaţii folosindu-se de simulatoare de război. Forţele armate americane dispun deja de avioane fără pilot şi roboţi de deminare.
"Statele Unite au un avans în ceea ce priveşte roboţii militari, dar în domeniul tehnologiei nu există avans definitiv", a mai spus Singer. "Rusia, China, Pakistanul şi Iranul lucrează la programe de roboţi militari", a adăugat acesta.
Singer a evidenţiat o legătură între roboţi şi terorism. "Nu este necesar să convingi roboţii că vor obţine 72 de fecioare pentru a se arunca în aer" a spus acesta. În plus, roboţii au capacitatea de a înregistra totul, ceea ce va permite publicarea unor imagini pe diverse site-uri.
Pe de altă parte, David Hanson, care lucrează la crearea unor astfel de roboţi, susţine că încearcă să să îi doteze cu empatie. "Având în vedere că maşinile sunt tot mai capabile să ucidă, dotarea lor cu empatie ar putea oferi speranţă pentru viitorul nostru", a declarat acesta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close