Antena 3 CNN Externe Revista presei. Al Qaeda are o reţea de contrabandă aeriană transatlantică. Coreea se bazează şi pe România pentru a ajunge pe locul 3 în sectorul nuclear. California: legalizarea marijuanei, adoptă în comisie parlamentară

Revista presei. Al Qaeda are o reţea de contrabandă aeriană transatlantică. Coreea se bazează şi pe România pentru a ajunge pe locul 3 în sectorul nuclear. California: legalizarea marijuanei, adoptă în comisie parlamentară

Revista presei. Al Qaeda are o reţea de contrabandă aeriană transatlantică. Coreea se bazează şi pe România pentru a ajunge pe locul 3 în sectorul nuclear. California:  legalizarea marijuanei, adoptă în comisie parlamentară
Sursa foto: revista presei
14 Ian 2010   •   04:40
Al Qaeda are o reţea de contrabandă aeriană transatlantică


La începutul anului 2008, un oficial american de la Departamentul pentru Securitate Internă a SUA a realizat un raport în care avertiza superiorii desore "cea mai importantă dezvoltare a exploatării criminale a aviaţiei de la 11 septembrie." Documentul arăta că o serie de avioane fac transporturi regulate ilegale peste Oceanul Atlantic. Astfel, la un capăt se aflau zonele producătoare de coca din Anzi, controlate de Forţele Armate Revoluţionare din Columbia, ar la celălalt capăt cele mai instabile state africane, explică Reuters într-un amplu material.
Raportul a fost ignorat, dar de atunci problema a escaldat în ceea ce oficialii descriu a fi o ameninţare la securitatea globală-
Flota clandestină a ajuns să cuprindă chiar şi avioane cu reacţie directoriale sau Boeing 727 retrase, ce transportă mii de tone de cocaină sau arme înspre o zonă a Africii unde fracţiunile al Qaeda facilitează transportul drogurilor spre Europa.
Oficialul american care a scris raportul declara că legătura cu al Qaeda era neclară la acea vreme.



Coreea se baează şi pe România pentru a ajunge pe locul 3 în sectorul nuclear


Coreea de Sud doreşte să exporte 80 de ractoare nucleare în valoare de 400 milliarde de dolari până în 2030, pentru a deveni cel de-al treilea mare exportator de tehnologie atomică.
Seul speră să controleze 20 procente din cota de piaţă globală în următorii 20 de ani. De asemenea, va intra şi în piaţa de 78 miliarde de dolari de a opera,menţine şi repara reactoare, scrie Korea Herald.
Un consorţiu condus de compania de stat Korea Electric Power Corp. a câştigat o licitaţie în valoare de 20 miliarde dolari pentru a construi patru centrale nucleare în Emiratele Arabe Unite. Aceasta va genera alte 20 miliarde dolari în următorii 60 de ani în contracte de întreţinere.
Acordul a făcut din Coreea de Sud a şase putere mondială, după SUA, Franţa,Rusia,Canada şi Japonia.
Oficialii coreeani au declarat că atingerea acestui obiectiv a ajutat la convingerea lumii de capacitatea nucleară a Coreii şi i-a impulsionat şansele pe alte pieţe, printre care Turcia, Iordania, România şi Ucraina.
Circa 430 mari reactoare vor fi construite la nivel global până în 2030.


California: legalizarea marijuanei, adoptă în comisie parlamentară


Actul ce priveşte legalizarea marijuanei în California a fost aprobat de o comisie a parlamentului regional. Măsura, totuşi, este puţin probabil să fie analizată până anul viitor.
În pofida impasului procedural, susţinătorii iniţiativei au salutat decizia comisiei ca istorică deoarece reprezintă prima aprobare legislativă a propunerii

"Aceasta marchează începutul formal al sfârşitului prohibiţiei marijuanei în SUA," prezicea Stephen Gutwillig, preşedinte al unui grup de susţinere a iniţiativei, informează LA Times.
Legislaţia prevede ca persoanele de peste 21 de ani să poată poseda până la 28 grame de marijuana în scopuri recreaţionale.



SUA cere explicaţii de la China pentru atacurile de pe internet


SUA aşteaptă ca Beijing să răspundă acuzaţiilor conform cărora Google şi alte companii au făcut obiectul unui atacuri cibernetice cu originea în China, declara secretarul american de stat Hillary Clinton, citată de RIA Novosti..
Google a anunţat că a descoperit " un atac direcţionat şi sofisticat asupra infrastructurii noastre corporatiste, originar din China". Compania a precizat că alte 20 companii, care nu au fost numite, au fost de asemenea atacate.
"Am fost informaţi de Google despre aceste acuzaţii, care ridică grave semne de întrebare şi îngrijorare. Aşteptăm explicaţii de la guvernul chinez," preciza Clinton .
În timp ce un comunicat al companiei americane arăta că ?principalul scop al atacatorilor era accesarea conturilor de Gmail ale activiştilor chinezi pentru drepturile omului".

"Atacurile şi cenzura din China au determinat gigantul american să anunţe că va reanaliza fezabilitatea operaţiunilor de afaceri din China.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: revista presei
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close