Antena 3 CNN High Tech NASA lansează o aplicaţie prin care internauţii îşi pot trimite în spaţiu propriile fotografii

NASA lansează o aplicaţie prin care internauţii îşi pot trimite în spaţiu propriile fotografii

NASA lansează o aplicaţie prin care internauţii îşi pot trimite în spaţiu propriile fotografii
08 Iun 2010   •   16:40

NASA a lansat o aplicaţie prin care internauţii îşi pot trimite în spaţiu numele însoţit de o fotografie, relatează AFP. Aplicaţia se adresează pasionaţilor misiunilor de explorare spaţială care nu au posibilitatea financiară de a ajunge la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Pentru ca fotografia să ajungă în spaţiu, doritorii trebuie să acceseze site-ul faceinspace.nasa.gov, să-şi descarce fotografia într-un fişier şi apoi să aleagă una dintre ultimele două misiuni spaţiale al navetelor americane, care vor transporta suvenirul.

NASA va retrage din circulaţie navetele Discovery şi Endeavour, după ultimele două zboruri, care vor avea loc în septembrie, respectiv noiembrie.

Cei care îşi vor trimite fotografiile vor putea urmări, după lansarea navetelor, traseul celei care conţine numele şi fotografia acestora. La sfârşitul misiunii, participanţii vor primi un certificat de atestare a voiajului intergalactic.

Noua aplicaţie poate fi utilizată gratuit şi face parte din tradiţia NASA de a trimite din când în când în spaţiu obiecte mai puţin ?serioase?.

Printre aceste obiecte, care au fost deja trimise în spaţiu, se numără discurile trupei Beatles, semnăturile unor elevi, cenuşa lui Gene Roddenberry, creatorului serialului ?Star Trek?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: NASA
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close