Antena 3 CNN Politică Băsescu ar putea fi amendat de Iohannis, dacă mitingul din Sibiu nu respectă legea

Băsescu ar putea fi amendat de Iohannis, dacă mitingul din Sibiu nu respectă legea

Băsescu ar putea fi amendat de Iohannis, dacă mitingul din Sibiu nu respectă legea
Sursa foto: Traian Bãsescu
12 Noi 2009   •   14:55

Preşedintele Traian Băsescu ar putea fi amendat de edilul Sibiului Klaus Iohannis dacă mitingul electoral care urmează a avea loc în weekend în acest municipiu nu va respecta prevederile legale. Avertismentul a fost lansat, joi, de Iohannis după ce el a constatat că la celelelate mitinguri organizate de PDL în alte localități s-au strâns mai mulți simptizanți decât erau prevăzuți în cererea de organizare a acestor acțiuni.Între timp, edilul Sibiului este asiduu curtat de către liderii Opoziţiei. Dacă acum două zile a purtat o convorbire privată cu liderul PNL, Crin Antonescu, astăzi a fost rândul preşedintelui PSD, Mircea Geoană să tragă o fugă la primărie direct de la un miting electoral, susţin surse social-democrate.

Ignorat în două rânduri de către șeful statului ca posibilă alternativă de premier, edilul Sibiului ar putea profita de acțiunile de campanie ale PDL pentru a-l "amenda" la rândul său pe Băsescu.

Primarul a ținut să amintească că autorizația eliberată pentru mitingul lui Băsescu este dată pentru o acțiune la care ar trebui să participe maximum 10.000 de persoane. În cazul în care vor fi prezenţi 30.000 de oameni, organizatorii întalnirii electorale a lui Traian Băsescu, vor fi amendaţi conform legii deoarece măsurile de pază şi protecţie, dar şi celelalte chestiuni legate de organizare, au fost luate pentru 10.000 de oameni, a explicat Iohannis.
PDL a organizat pentru ziua de duminică un miting electoral pentru Băsescu la Sibiu, la eveniment fiind aşteptaţi peste zece mii de sibieni.
Iohannis a mai precizat că nu va participa la mitingul șefului statului deoarece nu a primit nici o invitație în acest sens și oricum are alt program înafara localității.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close