Antena 3 CNN Politică Boureanu a cerut, cu acte, încetarea activităţii comisiei Ridzi. Audierile continuă

Boureanu a cerut, cu acte, încetarea activităţii comisiei Ridzi. Audierile continuă

Boureanu a cerut, cu acte, încetarea activităţii comisiei Ridzi. Audierile continuă
Sursa foto: Cristian Boureanu
06 Iul 2009   •   15:05

Deputatul PNL Cristian Boureanu a cerut luni, încetarea activităţii comisiei Ridzi, pe motiv că a primit răspuns pozitiv din partea procurorului general privind faptul că la DNA se efectuează o anchetă premergătoare cu privire la organizarea de către ministru a "Zilei Tineretului". Boureanu şi-a informat colegii deputaţi din comisia parlamentară de anchetă că a solicitat oficial ca DNA să precizeze ce se întâmplă cu cazul Monica Iacob Ridzi. El a pus la dispoziţia parlamentarilor infomarea primită şi a cerut că în aceste condiţii comisia parlamentară să-şi oprească activitatea de drept.
"Această comisie nu mai funcţionează regulamentar şi legal, trebuie să se desfiinţeze. Este un act legal primit de la DNa. În momentul de faţă lucrăm în ilegalitate", a susţinut Boureanu, citind deputaţilor din comisie adresa pe care a primit-o de la procurorul general Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit răspunsului lui Kovesi, la 19 iunie 2009, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-a înregistrat un denunţ formulat de PNL "cu privire la săvârşirea de fapte penale cu prilejul încheierii unor contracte de prestări servicii pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009 de către ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi".
"La data de 22 iunie 2009 denunţul a fost trimis către DNA pentru competentă soluţionare în raport cu încadrarea juridică şi cu calitatea făptuitorului, unde dosarul a fost înregistrat cu numărul 147/2009 efectuându-se în prezent acte premergătopare cu privire la faptele cu care au fost sesizate organele de urmărire penală", se arată în documentul semnat de procurorul geneal şi adresat lui Cristian Boureanu.

Totuşi, membrii comisiei au decis ca activitatea acestui for să continue cu audierea impresarilor şi partenerilor media implicaţi de MTS în organizarea şi promovarea festivităţilor de Ziua Tineretului.
Împotriva propunerii lui Boureanu au votat reprezentanţii PSD, PNL şi ai UDMR din comisie. Membrii Comisiei au acceptat ca documentul trimis de procurorul general deputatului Cristian Boureanu privind ancheta de la DNA pe tema Ridzi să fie trimis Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, care să decidă dacă această comisie mai lucrează sau nu.

Liberalul Bogdan Olteanu a explicat că nu este de competenţa comisiei parlamentare dacă îşi suspendă sau nu activitatea, ci este de competenţa Biroului Permanent al Camerei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close